Coronavirus | Latest Covid-19 updates - click here

reserveringen@skicollection.nl Email ons lijstje Bekijk de lijst Client area Client area

Skiën en Rijden

Hoe kom ik naar de Alpen voor mijn ski vakantie?

Ski Collection kan een overnachting voor u boeken of alleen de accommodatie in het skioord. Lees verder en zie meer over onze reis opties en de voordelen van het rijden naar de Franse Alpen. 

Met de Tolbadge van de ANWB kunt u electronisch de tol betalen op de Franse Snelwegen. Kijk op ANWB.nl voor meer informatie.

Sneeuwkettingen zijn misschien nodig op bepaalde wegen in de bergen als er sneeuw op de weg ligt. Je ziet het blauw- en witte sneeuwkettingen bord op een heleboel wegen in de Alpen die aangeven dat sneeuwkettingen nodig zijn in bepaalde weersomstandigheden.

Als het op zaterdagen sneeuwt, staat de Franse politie vaak onderaan de bergweg en zullen ze iedere auto tegenhouden die geen speciaal materiaal bij zich heeft. Auto's die sneeuwbanden hebben, hoeven alleen kettingen om te doen als de sneeuw heel diep is en helemaal niet weggehaald is (vanuit een steile oprijlaan bijvoorbeeld). Sneeuwbanden zijn ook niet zo goed op puur ijs. Auto's met vierwielaandrijving kunnen een stuk beter in sneeuwcondities rijden, maar sneeuwkettingen zijn in bepaalde omstandigheden nog steeds nodig, dus het advies is om ze toch te hebben, zelfs met vierwielaandrijving.

Sneeuwkettingen zijn als verzekeringen. U zult heel blij zijn als u ze eenmaal hebt als u 's avonds laat in de Franse Alpen aankomt en 30km van de eindbestemming af vastzit, of als u 's morgens vroeg uit de parkeerplaats weg wilt en vast zit in de sneeuw met niemand in de buurt om te helpen!

Waar wilt u heen? 

Skigebieden | Ski aanbiedingen | Contact  | Familie Ski Vakanties

Bel ons vriendelijke team van experts op +31 (0) 20 7168 340 

We zoeken naar de perfecte ski vakantie voor u
Leg uw online boeking vast met zekerheid
Toegevoegd aan de lijst