Our team have been working from home since 23 March but we are still entirely focused on helping clients so you can still speak to us or email us; bookings for winter 2020/21 are open too. If you already have a booking with us, please read our Travel Information page for the latest Coronavirus (COVID-19) related updates before calling.

reserveringen@skicollection.nl Email ons lijstje Bekijk de lijst Client area Client area
Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
1 of 19 Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
2 of 19 Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
3 of 19 Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
4 of 19 Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
5 of 19 Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
6 of 19 Meribel Mottaret (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
7 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
8 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
9 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
10 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
11 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
12 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
13 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
14 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
15 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
16 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
17 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
18 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
19 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture

Meribel-Mottaret

Denk je aan skien in Meribel Mottaret? 1 van de 5 dorpen in Meribel, is Meribel Mottaret de hoogste op 1750m maar ook een rustiger alternatief voor de andere dorpen, wat het ideaal maakt voor families

Waarom Méribel-Mottaret Skioord?

 • Hoogste, sneeuwzekere dorp van Méribel met makkelijke toegang tot het enorme 3 Vallees skigebied
 • Liggend aan de voet van de skipistes, dus ideaal voor families
 • Modern en aantrekkelijk dorp met goede selectie van diensten
 • Rustiger alternatief voor de andere Méribel dorpen

Meribel Mottaret (3 Vallees) Informatie

Méribel ligt in het Tarentaise gebied van de noordelijke Franse Alpen, in het hart van Les 3 Vallées – 's werelds grootste ski gebied! Discreet genesteld in harmonie in een berg omgeving.

Meribel is gelegen in een bos van Arolla pijnbomen, het skioord van Méribel bestaat in feite uit vijf dorpen, ieder met zijn eigen identiteit en sfeer: Méribel Les Allues (1100m), Méribel Village (1400m), Méribel Centre (1500m), Méribel Les Hauts (1600m) en Méribel Mottaret (1750m). Bezoekers worden in alle dorpen goed verzorgd met winkels, restaurants en bars en worden ook bediend door een efficient shuttlebus systeem.

Over het algemeen is Méribel een smaakvol, speciaal voor het skien gebouwd skioord, gemaakt van traditioneel hout, laagbouw, chalet-achtige gebouwen en het is trots op zijn chalet sfeer. Méribel blijft een van de meest populaire skioorden voor Nederlandse skiers en het is niet moeilijk te begrijpen waarom, door de combinatie van een geweldig dorps skioord en de perfecte ligging binnen het 3 Valleien ski gebied. De  twee belangrijkste districten zijn Méribel Village en Méribel Centre.

Op 1750m, is Méribel-Mottaret de hoogste van de Meribel dorpen, wat het sneeuwzeker maakt en het ligt op de beste locatie om snel en makkelijk toegang te hebben tot elk deel van het enorme 3 Vallees ski gebied. Omdat Méribel-Mottaret aan de voet van de skipistes ligt, is het een goed ski-in/ski-uit skigebied en dit maakt het dorp ideaal voor families. Het fantastische Snowpark is een van de beste in Europa en is geschikt voor freestylers van elk niveau. Méribel-Mottaret heeft zelfs zijn eigen liftpas, tegenover de Méribel Valley of 3 Vallees passen.

Het vriendelijke dorp van Méribel-Mottaret was gecreëerd in 1972 en heeft een meer moderne verschijning dan de andere Méribel dorpen. Het is ook duidelijk rustiger. De architectuur is nog steeds heel traditioneel, met aantrekkelijke houten chalets overal. De meeste van de ski accommodatie ligt op de rand van de skipistes, makkelijke toegang verstrekkend. Méribel-Mottaret heeft een goede selectie van winkels, restaurants en bars. De compacte maat van het dorp zorgt ervoor dat je alle voorzieningen en diensten te voet kunt bereiken. Nog veel  meer winkels en faciliteiten kunnen in het dichtbij gelegen Meribel Centre gevonden worden, inclusief het Olympische Park met een zwembad, spa, gym, ijsbaan, klimmuur, bowlingbaan en zelfs zijn eigen nachtclub.

Méribel–Mottaret is verdeeld in twee gebieden. Le Laitelet ligt in het westerse deel van het skioord, strekt zich uit van het centrum in 1700m tot Le Hameau op 1800m en is de grotere van de twee gebieden. De ‘Chalets’ gondel geeft gratis toegang tot Le Laitelet van 08:45 – 19:30. Le Chatelet ligt aan de oostkant van Méribel-Mottaret en kijkt west, wat betekent dat er een maximum aan zon gedurende de hele dag is. De lagere en hogere delen van dit gebied zijn verbonden door een buiten lift.

Van Méribel-Mottaret heb je toegang tot het Vanoise Nationale Park via de Tueda Nature Reserve met zijn meer en pijnbomen bos, indrukwekkende wandelpaden en langlauf ski pistes. Het indrukwekkende Mont Vallon, omringd door een enorm dennenbomen bos, zit op een commanderende positie boven Meribel-Mottaret op 3000m.

Méribel-Mottaret ligt ongeveer 4km van Méribel. De gratis lokale shuttlebus dienst heet de ‘Meribus’, en bedient alle dorpen van Méribel. Het gaat van 08:00 tot 00:00 (ongeveer). Je kunt ook naar beneden skiën, naar Méribel, via een makkelijke groene piste.

Ski Collection biedt een reeks van accommodatie opties in Meribel-Mottaret inclusief 3 en 4-Ster self-catering appartementen voor 8 pers. Al onze Meribel-Mottaret ski appartementen zijn speciaal uitgekozen en zijn van een hoge standaard, en geven de ideale basis voor een ski vakantie in Meribel .

Ski Collection heeft ook 3 & 4-Ster self-catering ski appartementen, en ook een 4-Ster Luxe self-catering chalet iets lager in de vallei in het nabij gelegen Meribel (4km van Méribel-Mottaret).

Het Méribel-Mottaret Toeristen Kantoor kan met elke vraag helpen of advies geven tijdens het verblijf en kan je ook informeren wat er gaande is in het skioord in de week dat je er bent. Hun website staat ook vol met handige informatie, tips en suggesties.

 

MERIBEL SKI GEBIED

Meribel is deel van het grote ‘Les 3 Vallées’ ski gebied (het grootste ski gebied in de wereld), die veel skiers terecht zien als de beste intermediaire ski-speelplaats in de wereld! Dit indrukwekkende lift-verbonden ski gebied wordt gevormd door 8 ski oorden:

Les 3 Vallées biedt u een totaal aan 600km hoog gelegen en sneeuwzekere ski pistes (150km in Val Thorens zelf) - de droom van elke ski fanaat! Meteen vanaf het begin van het winter seizoen kan er geweldig geskied worden in het Les 3 Vallées ski gebied en er is iets te vinden voor iedereen - maakt niet uit wat de skistijl of -kunde is. Val Thorens is beroemd om zijn sneeuwkwaliteit en het moderne skilift systeem, en dus een perfekt skioord voor iedereen.

De 3 Vallees hebben groot voordeel aan geweldige sneeuwbedekking - het minimale hoogte niveau voor skien is 1300m en maximale hoogte is 3230m. Dit betekent dat een enorme 85% van het ski gebied boven 1800m ligt. Ongeveer 2000 sneeuwmachines bedekken ook nog eens een derde van het skigebied. De 3 Vallees bieden brede ski pistes die 's nachts onderhouden worden door 80 piste onderhoudsmachines.

Méribel ligt in het hart van Les 3 Vallées skigebied, wat het een perfekte locatie maakt om het beste te maken van en om het hele geweldige 3 Vallees skigebied te onderzoeken: met een enkele lift bent u zo in Courchevel en La Tania in een richting en Mont du Vallon, Val Thorens, Les Menuires en Saint Martin de Belleville in de andere.

Voor degenen die de zon in Méribel willen volgen; de Tougnète kant van de berg heeft de meeste zon in de ochtenden. Het Saulire gebied heeft het beste licht in de middag en ook de lange pistes aan deze kant van de berg, wat minder tijd in de liften betekent en meer tijd op de pistes!

Extra ski feiten en informatie 2018/19, belangrijkste ski info in feiten box voor skioord bovenaan de pagina

Meribel Vallei - 150km pistes, 41 liften (14 gondels, 16 stoeltjesliften, 6 trekliften, 5 bewegende tapijten), 64 pistes:

Groene pistes: 8
Blauwe pistes: 26
Rode pistes: 23
Zwarte pistes: 7

793 sneeuwkanonnen (55% van het skigebied)

 

 

MERIBEL SKIING

MERIBEL BEGINNERS

Méribel is an easy-going ski resort to learn to ski or snowboard in and has excellent slopes for beginners, with some great long and gentle green slopes. For beginners as well as second-week skiers, the Altiport beginner area is the most appropriate, allowing you to cruise along tree-lined runs. At Rond Point (at the top of the village), there is a covered carpet-lift mainly used bu children.

In Meribel-Mottaret, each part has a good nursery slope with a carpet lift at the base.

This area is particularly sunny during the afternoons. From the Altiport area you can easily take the ‘Loze’ chairlift over to Courchevel and La Tania (featured with our sister company Peak Retreats), allowing progressing beginners to explore a little further afield. There is also another beginner area in Méribel-Mottaret.

The Yeti Camp: a perfect area to learn skiing or snowboarding! In front of Le Hameau from Méribel-Mottaret, on the Arolles skilift and the Table Verte magic carpet. Right in the middle of the Yeti Park is the perfect area for beginner skiers or snowboarders. Large green slope, easy ski, dedicated lifts ... You will progress at full tilt! 

Once you have gained some confidence in the beginner's area and want to venture out a little, there are 4 green runs slightly higher up which all come straight back down into the resort – so there is no fear of ending up somewhere you don’t feel you can get back from. The easy ‘Le Blanchot’ green run is perfect for beginners and children, is accessed via the Saulire Express lift and will bring you back down to the Altiport area.

There are some lovely wide and winding blue runs in the Tougnète/Roc de Fer area: start with ‘Faon’, then take the Tougnète 2 lift onto ‘Crêtes’ and continue down ‘Choucas’. These very pleasant runs can be enjoyed by skiers and snowboarders of any level.

There are several free ski lifts in Méribel, to allow you to practice and gain a bit of confidence before purchasing a lift pass:

 • Méribel: ‘Le Loupiot’ magic carpet, ‘Côtes’ drag lift (Rond-Point), ‘Altiport’ drag lift and ‘Fontanyl’ rope tow (Altiport).
 • Méribel-Mottaret: ‘Chalets’ gondola, ‘Doron’ & ‘Ourson’ magic carpets (Laitelet).
 • Méribel offers a special beginner lift pass called the ‘Mini-Pass’ which gives beginners access to the chairlifts and slopes that are suitable for those trying on skis for the very first time.

MERIBEL FAMILY ZONES

In the Altiport area, there are various fun family zones. You will find the Family Cool fun themed area on the Blanchot green run off the first stage of the Saulire gondola. Off of this is the Eskimo themed Piste des Inuits, with an Inuit village complete with entertainers.  Near to this is the Moon Wild (Piste des Animaux) which is an informative trail through the forest. Finally, off of the Loze chairlift, the Pic Bleu run is also branded the Altai Dragon piste, with 'full-sized dragons'.

In Mottaret, you will find the Yeti family fun park off of the Himalaya funslope.

MERIBEL INTERMEDIATES

With the majority of the Méribel ski slopes being blue and red, intermediates are very well catered for and have a great choice to keep you busy all day long.

For progression from the Altiport green runs, the Dent de Burgun chairlift is one to try where the Geal run has some good snow coverage and some of the best on that mountainside. The runs around Chaudanne lift base can get pretty crowded so best avoided if you're a nervous progressor.

The sunny western side of Méribel (towards Val Thorens) has a good selection of blue and red slopes and it is best to head here in the mornings if you want to catch the best of the suns rays. From here it is also easy to explore Saint Martin de Belleville and Les Menuires. If you take the Tougnete 2 lift you will find a good red run called ‘Jersalem’, which is quiet, wide and fairly steep.

For intermediates (as well as experts) there is a great run from Mont-Vallon at 2952m (Méribel’s highest skiing point) down to Méribel with a vertical drop of 1450m: the ‘Combe Vallon’ red run is the longest in the Méribel Valley and is very enjoyable – it just keeps going and going so be prepared to stop a few times for a much-needed breather whilst admiring the glorious snowy mountain view!

For less adventurous intermediates the runs from the second station of the ‘Plattieres’ gondola back to the first station are ideal. You could also try the lovely wide ‘Choucas’ ‘Faon’ blue runs.

A selection of red and black runs (labelled Peuf Experience on the map) are left ungroomed for a while after snowfalls.

Intermediates comfortable on blue runs need not stay in Meribel - the journeys over to Courchevel and Val Thorens are easily doable, with a bit of confidence!

MERIBEL EXPERTS

For experts (as well as intermediates) there is a great run from Mont-Vallon at 2952m (Méribel’s highest skiing point) down to Méribel with a vertical drop of 1450m. These two long red runs are steep, narrow at the start, challenging and are quite often full of moguls. This is a good place to head first thing or towards the end of the day. The best route back is via the ‘Plan des Mains’ lift and then the ‘Sittelle’.

The run down the side of the double ‘Roc de Tougne’ drag lift is good as is the steep black run all the way down the ‘Tougnete’ gondola back to Méribel. For the 1992 Olympic Ladies Downhill Skiing, the steep black ‘Face’ slope was created and is definitely recommended. As is the black ‘Combe Tougnete’ run.

Méribel’s most notorious black run is called the ‘Vertical Xperience’ (also known as ‘Couloir Tournier’) which is accessible from the top of the Saulire Express gondola. This 37° couloir offers guaranteed thrills and is only for the bold and brave of experts…..Some of you may just prefer to watch!

A selection of red and black runs (labelled Peuf Experience on the map) are left ungroomed for a while after snowfalls.

MERIBEL FREERIDE

A whole freeride playground at your feet…offering a virgin environment, consistently good snow due to a northern exposure and arguably two of the best pistes of the Valley which ironically are amongst those the least known by the general public. The Mont de la Challe sector is reached via the new (2017) Roc de Tougne chairlift. This natural area is ideal for good skiers who want to carve on beautiful red and black runs or enjoy the sensations of freeriding on slopes with a relatively gentle gradient!

A selection of red and black runs (labelled Peuf Experience on the map) are left ungroomed for a while after snowfalls. The adjacent red Lagpede and black Bartavelle are advertised as a freeride zone with some of the best snow in the area.

MERIBEL OFF-PISTE

Meribel offers some amazing off-piste skiing (lots of it is close to lifts and slopes), as does the whole of the 3 Valley’s ski area, with deep powder and fantastic views. For your complete safety, we would always recommend that you hire a mountain guide, whether privately or in a group, when skiing off-piste. Guided off-piste tours not only offer safety and peace of mind, but they allow you to experience the very best areas of this immense ski area.

Some great routes include the long descents (with great views) down to the mid stations on the gondola from Brides les Bains at Le Raffort and Les Allues. Or a ridge walk from Courchevel's Creux Noirs chairlift brings you to the classic Col du Fruit run to Meribel Mottaret.

MERIBEL SNOWBOARDERS

Boarders will love the place, not just for its vast array of on and off-piste skiing, but also for the separate specialist parks. Méribel has two of the best snow parks in Europe! Snowpark DC Area 43 on the Chatelet chairlift above Mottaret is a serious snowpark with a boardercross and big airbag too. There is also a small rookies zone here. Elements Park is aimed at families and beginners and also has a boardercross and Funcross.

MERIBEL CROSS-COUNTRY

There are 33km (21 miles) of magnificent cross-country trails to explore in Méribel and a total of 130km throughout the whole of the 3 Valleys. The main cross-country area in Méribel is the protected Altiport forest, which is suited to beginners. This is the starting point of the long tracks to Courchevel and La Tania.

The Lake Tuéda Nature Reserve of Cembro pines in Méribel-Mottaret is another great site with some gentle tracks. All the cross-country trails in Méribel are free to use and a detailed booklet/map is available from the Méribel Tourist Office.

Meribel Ski Verhuur

Bel ons voor prijzen voor Meribel skiverhuur.

We hebben een handig gelegen verhuur winkel in Méribel-Mottaret voor alle ski en snowboard materialen die u nodig heeft. Onze verhuur winkel ligt binnen 5 minuten lopen van al onze residenties, aan de rand van de skipistes. We bieden aantrekkelijke prijzen en speciale aanbiedingen zijn ook beschikbaar. Het van tevoren boeken van de skimaterialen bespaart u kostbare skitijd als u eenmaal in het skioord bent en betekent dat u makkelijker een budget vast kunt stellen voor uw ski vakantie, wetende dat het allemaal al geboekt en betaald is.

We hebben Skiset geselecteerd, om zeker te weten dat alleen de hoogste standaard materiaal en service geleverd wordt voor alle ski niveau's. Meer informatie over Ski Verhuur hier.

Meribel-Mottaret Skipassen

Bel ons voor prijzen voor Meribel skipassen.

U kunt een skipas kopen voor het hele skigebied, of voor een kleiner lokaal skigebied. We raden aan dat u de skipas voor het grotere deel kiest, tenzij u een komplete beginner bent.

Skipas GRATIS bij u thuis geleverd. Boek uw skipas voor Meribel-Mottaret ten minste 14 dagen voor vertrek en dan kunnen we hands-free skipassen regelen die thuis geleverd worden, wat betekent dat u meteen kunt skiën, wat u meer tijd op de piste geeft - zonder extra kosten! U hoeft geen voucher te overhandigen in de kiosk in het oord (geldt niet voor gratis passen, want daarvoor heeft u een foto en een bewijs van leeftijd nodig als u ter plaatse bent). Voorwaarden gelden. Vraagt u voor meer informatie bij een van onze medewerkers bij het Ski Collection team.

 

Meribel Ski School

Bel ons voor prijzen voor Meribel ski school.

Ski School: Please note that lesson times are subject to change right until the last minute. Outside French school holidays the ski school reserves the right to cancel group lessons should numbers be insufficient. For peak periods (22/12-4/1, 9/2-8/3 & 6/4-26/4) we strongly recommend that you book as early as possible and in any case at least 6 weeks prior to the required dates. Morning lessons tend to get booked up first and therefore we may only be able to offer afternoon classes within 6 weeks of departure. In some resorts English speaking instructors may not always be available, particularly at peak times.

We cannot always guarantee that prices will be cheaper than in resort. When ski packs prices are calculated, the currency is bought at the exchange rates that apply at the time. You can be assured that once you have booked your extras, if the pound depreciates, you will not be charged more for your ski packs, enabling you to budget for your holiday in advance.

 

 

Children

In 2013 Meribel was awarded the ‘Family Plus Mountain Resort’ label, which represents commitments to being a very family-friendly ski resort – guaranteeing they will do all they can to ensure families and children have the very best conditions in which to spend the perfect ski holiday in France. Thanks to this new status, the ski resort of Méribel is now fully committed to offer the following 6 points:

 • A personal welcome for families.
 • Activities for all ages.
 • Appropriate pricing structures for toddlers and adults.
 • Activities for children adults which can be done together or separately.
 • Medical help nearby for minor injuries.
 • Pampering for every child from childcare professionals.

There are lots of activities for children and the whole family to enjoy in Meribel: sledging, snow-shoe outings, walking, nature reserve, dog sled and horse-drawn tours, cinema and not forgetting the brilliant Olympic Park housing a swimming pool with flume, ice rink, bowling alley and climbing wall.

The Moon Wild Slope

The animal piste – is a themed piste located within the Altiport forest with life-sized models for children and families to learn about woodland animals, their lives and their habitats. The start has been recently reshaped, making it more easily accessible. Parallel to this piste is a walking and snowshoeing path, so you can learn whilst having fun! Access on skis via the Rhodos gondola lift & served by the Altiport chairlift.

Baby-sitting Services

Baby-sitting can be arranged in your own accommodation. English and other languages spoken. A comprehensive list is available from the Méribel Tourist Office or on www.meribel.net.

Childcare

In Méribel Centre you will find the ‘Les Saturnins’ crèche for children aged 18 months to 3 years old and also the ‘Piou-Piou’ children’s club which is part of the ESF (Ecole de Ski Francais) ski school for children aged 3 - 5 years old.

Indoor Picnic Areas:

Meribel-Mottaret:

Below the Pas du Lac gondola: picnic tables, benches and toilets.

Meribel:

Head to the new relaxation and rest area at the start of the Saulire Express gondola lift. Here you can eat your picnic in peace and quiet or simply relax.

Safe Skiing with Children in Meribel-Mottaret

Magnestick is a new safety device for children, which can now be found on 4 chairlifts within Méribel-Mottaret: Combes (4seater, 2 seats Magnesticked), Arolles (4 seater, 1 seat Magnesticked), Chatelet (6 seater, 1 seat Magnesticked) and Plan des mains (6 seater, 1 seat Magnesticked).

This is a simple yet very effective device: A permanent magnet is fixed to the seat of the chairlift and is activated for the whole ride up including when the child gets on.

A light (200g) back protector worn by the child includes a metallic plate. Children wear this protection throughout the day's skiing (not only when taking the chairlift). This vest comes in a bright colour so that children can be seen on the slopes and to avoid collisions with other slope users. On their way down, this CE-approved back protector protects their backs if they fall or collide with someone else.

On arrival at the top, the magnet is automatically deactivated when the child gets off. The child can then get up from the seat normally. The risk of a child falling off before getting to the top is prevented as the magnet is only deactivated when the child puts their skis on the snow (even if someone lifts the restraining bar well before arrival).

As soon as the metallic plate in the back protector comes into contact with the magnet on the chairlift, the child is ‘attached’ to the seat. The aim is to protect children at each stage of the chairlift transport process!

STAGE 1 - Getting on: As soon as the child is sat with their back against the back of the seat, the system prevents any risk of sliding off even if the person accompanying does not immediately lower the restraining bar.

STAGE 2 - The ride up: The child can still move about freely but is ‘attached’ to the seat during the whole ride up. The system avoids any risk of sliding under the restraining bar.

STAGE 3 - Getting off: Even if the restraining bar is lifted before arrival, the child remains safely ‘attached to the seat' until their skis touch the snow.

Magnestick Vests can be purchased or hired in Meribel from:

 • Sport Boutique, Place de L’Office de Tourisme, 73550 Méribel.
 • Muller Sports, Sport 2000, Centre Commercial Le Ruitor, 73550 Méribel Mottaret.

Activities

Apart from the obvious skiing and snowboarding, other activities in Meribel-Mottaret include:

Snowmobile Trips

Have great fun and experience the slopes on another level by riding a snowmobile! Various packages available, from beginner to expert plus one-on-one tuition. Approximate cost as a passenger behind the guide : €50/person.

Evenings:
Discovery Package: A beginner package open to everyone, guaranteeing an incredible first experience! You will learn the basics of snowmobile driving in a safe and secure environment. Approximate cost: €110/person.

Sport Package: For more experienced drivers, or beginners with some related experience, this package delivers a little more oomph! You will be in small groups (no more than 5 per guide) on your own snowmobile. 1 Hour. Approximate cost: €130/person.

Exclusive Package: Set off on an adventure and explore with your very own guide. Excursions can be tailored to your skill level and expectations!

Daytime:
Mini Package: Let the kids loose on our specially designed mini track, using our smaller snow scooters, all under the watchful eye of our guide! Age 4+, accompanied by parents. €10/child/lap.

Contact: Snow Biker in Le Hameau, Meribel-Mottaret.
Tel: +33 (0)6 09 94 18 11.
Website: www.snow-biker.com
Their office is open from 13:30.

Walking and Guided Visits

Méribel offers walkers 25km of specially groomed walking trails. A map/guide is available from the Tourist Office.

From Méribel Centre:

 • Itinerary towards the villages (the chapel path)
 • Altiport to Morel
 • Les Rhodos
 • La Traie, le Plan des Danses
 • Méribel-Mottaret via La Petite Rosière.

From Altiport:

 • The animal path (a themed piste located within the Altiport forest with life-sized models for children and families to learn about woodland animals. Parallel to this piste is a walking and snowshoeing path, so you can learn whilst having fun! Access on skis via the Rhodos gondola lift & served by the Altiport chairlift).
 • Les Rhodos
 • The Fontany forest
 • Le Clos Bernard
 • Morel, Méribel centre.

From Méribel-Mottaret:

 • Tuéda lake
 • Méribel through La Petite Rosière.

From Méribel Les Allues:

 • The poetry path
 • Méribel via the villages (the chapel path)

From Méribel-Village:

 • Altiport
 • Les Allues
 • Le Plantin

From Le Raffort: (the mill path)

From the top of the gondola lifts: towards the mountain restaurants.

Horse-drawn Tours

Horse-drawn tours with family or friends on an enchanting trail around Meribel’s Tuéda lake. Departure between 10am and 7pm. Meeting point: Chatelet bridge, Méribel-Mottaret, opposite the ESF Piou Piou kindergarden. By reservation only. Approximate cost: ½hr, 1 to 4 passengers €55 or Lake Tuéda tour, 1 hour €95.

Les Attelages Molinas
Tel: +33 (0)6 03 55 20 89
Website: www.lesattelagesmolinas.com

The Tuéda Nature Reserve

Come and discover the Nature Reserve’s natural riches at La Maison de la Réserve visitor centre (above the Tuéda Restaurant). Here you will find a free exhibition and a hostess to tell you about the local biodiversity (Arolla pine, flora and fauna) and answer any questions. Entrance is free. Open Monday - Friday, closed weekends. January – end of February: 10:00 – 12:00 & 12:30 – 16:30. March - April: 10:30 – 12:30 & 13:30 – 17:30.

District of Méribel
Tel: +33 (0)4 79 08 60 81
Website: www.parcnational-vanoise.fr

Spa

‘Spa de L’Hotel Alpen Ruitor’ Le Laitelet, Méribel-Mottaret. Tel: +33 (0)4 79 00 48 48. Website: www.alpenruitor.com

Sensory showers, sauna, steam room, Jacuzzi & 2 treatment/massage rooms. Anne Semonin is a French ‘Haute Couture’ niche spa and beauty brand, mixing essential oils, trace elements with plant and marine extracts and high-tech active ingredients. Hot stone massage and specific skiers’ massages available every afternoon.

There are numerous other winter sports and activities to try in nearby Méribel…

The Olympic Park

Located in the La Chaudanne area of Meribel is a fantastic sports complex boasting an indoor heated 25m swimming pool with baby pool and giant flume, aqua-gym and aqua-biking sessions, swimming lessons, Jacuzzi, saunas, steam room, fitness centre, herbal tea bar and a new Spa offering numerous body and facial treatments as well as massages. Opening times vary for the different activities but everything is open most afternoons until approximately 20:00. There is also an ice rink, bowling alley and climbing wall (see more details below).

Parc Olympique
Tel: +33 (0) 4 79 00 58 21.
E-mail: parc.olympique@meribel.net

Olympic Ice Skating Rink

Located within the Olympic Park sports complex in La Chaudanne area of Meribel, the ice rink is open 14:30 – 19:00.

Parc Olympique
Tel: +33 (0)4 79 00 80 00
E-mail: parc.olympique@meribel.net

Figure skating lessons for all levels are also available for adults and children 4 years + with a qualified instructor. Approximate cost (including ice skate hire, ice rink entrance & tuition): €63/child under 14 years & €80/adult.
Website: www.meribel-patinage.fr

Bowling

The bowling alley is located within the Olympic Park sports complex, in the La Chaudanne area of Meribel. It offers 6 automated bowling lanes, pool tables, arcade games, bar, large TV screen to show live sports, Wi-Fi internet access, themed evenings, entertainment and live music. Open daily 14:00 – 02:00 and from 10:00 during bad weather.
Tel: +33 (0)4 79 00 36 44.

Climbing Wall

The 14m high indoor climbing wall within the Olympic Park in La Chaudanne area of Meribel, is open free of charge to experienced climbers from 10:00 – 20:00, except during the mountain guides’ use.

Parc Olympique, Meribel.
Tel: +33 (0)4 79 00 58 21.
E-mail: parc.olympique@meribel.net

Evening climbing sessions are organised by the Bureau des Guides with beginner tandem climbs as well as advanced tuition for all, from 5 years +, 18:00 – 19:30 Tuesdays & Thursdays, (Tuesdays to Fridays during the Christmas and February French school holidays). Approximate cost: €6/person/climb (equipment included) or €45/10 climb pass.

Contact: Bureau des guides - Parc Olympique.
Tel: +33 (0)4 79 00 30 38.
Website: www.guides-meribel.com 

Sledging

Sledging is a super fun winter activity that can be enjoyed by every one – excitement and laughs guaranteed! There is an enclosed sledging area equipped with padded barriers in the Chaudanne area of Méribel (next to the ‘Rhodos’ lift station). It is not too steep, so also suitable for younger children. If you take the ‘Rhodos’ lift to the Rond Point area you will also find numerous areas that are suitable for sledging.

Spas

‘Le Grand Coeur Hotel & Spa’ with Valmont, Méribel Centre.
Tel: +33 (0)4 79 08 60 03.
Website: www.legrandcoeur.com

Fitness centre with cardio training machines, Powerplate, massaging armchair, endermology LPG System (Cellu M6), sauna, steam bath, Jacuzzi, facial and body treatments, waxing, pedicure, manicure, sports massages, relaxing essential oil massages, hot stone massages.

‘Spa Carita de L’Hotel Hélios’, Route de la Renarde, Méribel.
Tel: +33 (0)4 79 24 22 42.
Website: www.lhelios.com

The spa and wellness area offers balneotherapy equipment and Turkish bath. Face and body treatments on appointment from 14:00 – 20:00. Treatment packages from 1 to 6 days available.

‘Spa de L’Hotel Le Yeti’, Le Rond Point, Méribel.
Tel: +33 (0)4 79 00 51 15.
Website: www.hotel-yeti.com

Steam room, sauna, showers, rest and massage rooms. Treatments from 15:00 – 20:00.

‘Spa des Neiges’ by Clarins, Hôtel Allodis, Le Belvédère, Méribel.
Tel: +33 (0)4 79 00 56 00.
Website: www.hotelallodis.com 

The 500m2 centre is decorated in a calming mountain style and the contemporary design is based on natural materials such as wood, stone, slate and water. Treatment and massages rooms, gym and jet massage. Clarins trained specialists offer a wide array of treatments to relax or re-energise you.

‘Spa Nuxe’, Hôtel le Kaila, La Chaudanne, Méribel.
Tel: +33 (0)4 79 41 69 34.
Website: www.lekaila.com

600 m² with large windows offering lovely views, the pool is enhanced by an aquamarine course, jets, aquabikes, waterfall, hydromassage seats, Jacuzzi and air loungers. There are also 6 treatment rooms, including two double massage booths and a tisane bar. Open 10:00 – 20:30.

‘Spa Themae’ de L’Hotel Le Savoy’, Méribel Centre.
Tel: +33 (0)4 79 55 55 50.
Website: www.hotel-savoy-meribel.com

Wide range of treatments available including Thémaé facials, massages, body scrubs and much more. Open 10:00 – 20:00. By appointment only.

Ice climbing

Winter magic, climbing on natural and artificial ice cascades. Open to all.
Bureau des Guides (Mountain Guides’ office). Olympic Park sports complex.
Tel: +33 (0)4 79 00 30 38.
Website: www.guides-meribel.com

Cinema

Méribel Auditorium - Maison du Tourisme, Meribel.
Tel: +33 (0)9 67 43 11 61.
Website: www.meribel.cine.allocine.fr

All digital equipment with Dolby stereo. Sundays: 18:00 & 20:30; Mondays: 18:00 & 20:30 (+16:00 if bad weather); Tuesdays: 20:30; Wednesdays: 18:00 & 20.30 (+16:00 if bad weather).

Paragliding

Experience unforgettable moments and see the whole of Meribel from the sky! Approximate cost: €90-€110/person.

A Parapente
Tel: +33 (0)6 80 11 86 77
Website: www.aparapente.free.fr

Tandem Top
Tel: +33 (0)4 79 00 45 67 or +33 (0)6 05 00 45 67
Website: www.tandemtop.com

Snow-shoe outings

A fun winter activity for all the family, to discover the natural beauty of Meribel.

E.S.F – Tel: +33 (0)4 79 08 60 31 – Website: www.esf-meribel.com

Raquett’ Evasion – Tel: +33 (0)6 09 40 20 28 – Website: www.raquettevasion.com

Dog Sled Tours

Brilliant fun through the beautiful scenery of Meribel with these amazing animals. Discover the Great North, on Jack London’s tracks. From Le Plantin (La Tania road). Every day: morning departures at 11:30, afternoon departures at 14.30 and last departure at 16:00. Advanced booking required. Approximate cost: €60/person/ 1 hour dog sled ride.

Husky Safari
Tel: +33 (0)4 79 08 81 55 or +33 (0)6 68 60 48 24
E-mail: traineauevasion@club-internet.fr

Flying School - Air-Club

Come to the Altiport and discover the mountains of Meribel from above, whether you are a pilot or a passenger taking in the amazing views.

For qualified pilots, enthusiasm, passion and thrills are guaranteed. Come try out or perfect your skills, train for a site qualification or for the all-mountain qualification.

For non-pilots, several tourist flight options (local flight tour of the 3 Valleys, views of the Mont Blanc flying over Les Arcs). Approximate cost: €90-€120/person.

Aero-Club – École de Pilotage, Altiport, Meribel
Tel: +33 (0)4 79 08 61 33
Website: www.ac-meribel.com

Culture

Meribel Les Allues is the original Meribel village, easily identified with its ancient church, and was discovered back in 1936 by Scotsman Peter Lindsay. Located in an old village house, the valley’s history and traditions can be discovered in 4 exhibition rooms. Open Tuesdays & Thursdays 14:00 – 18:30. Free entrance.
Les Allues Museum, Bonnevie House – Meribel Les Allues (1100m).

Terre des Allues
Tel: +33 (0)4 79 00 59 08
E-mail: terredesallues@wanadoo.fr

 

Meribel Resort News and Events 2019/20

Resort news:

 • Following a €15 million refurbishment which completed last year, the Grand Thermal Spa now offers 2,700 m2 of luxury treatment and water pool areas - making it one of the biggest spa and well-being centres in France. You can take the gondola from Meribel down to Brides les Bains
 • Snowmaking has doubled in recent years with the expansion of the Altiport and Combes high altitude reservoirs.  4 runs will benefit this year: Bouvreuil Rouge, Mûres Rouge, sections of Combe du Vallon, Choucas
 • Two new red runs open in the Roc de Fer area which to date has mostly been served by blue slopes. The Gypaete and Daguet pistes can be accessed by the Cherferie and Olympic lifts respectively
 • Renovation of Méribel-Mottaret’s lift pass office has been completed to make it more spacious, bright and convivial, now with ‘open sales’ desks
 • Family Cool – near the Altiport, this is a family area serviced by blue slopes.  During school holidays, Intuit entertainers will delight the kids with eagle shows, ice carving, biathlon taster sessions and other surprises.  What’s more….it’s FREE
 • After a season off, Jack’s Bar returns to Meribel located in new premises – formerly Meribar – on the roundabout near the Parc Olympique. Take in the famous après ski, live music, comedy, themed nights, along with delicious homemade pizzas and top-notch cocktails
 • Saulire by night –  ski in the moonlight accompanied by ski patrol.  The evening starts with a gondola ride, an aperitif and then descent by torchlight

Future resort news 2023:

 • Courchevel and Meribel to host THE ALPINE WORLD SKI CHAMPIONSHIPS! To provide the best possible welcome to athletes, journalists and the general public, a number of projects are already underway.

Events:

Check the Meribel tourist office website for more exciting news: www.meribel.net

Apres-Ski, Bars & Restaurants

Méribel is a lively ski resort with more than 60 restaurants, 12 mountain restaurants and a selection of bars and nightclubs.

Mountain Restaurants

There are 12 mountain restaurants to choose from in Meribel, so why not plan your route ahead and take a much-needed pit-stop. You could opt for a full lunch, light take-away options or simply just a hot chocolate or cold beer – all whilst taking in the wonderful snowy mountain scenery around you…

At the top of the Roc de Tougne chairlift, facing Mont Blanc and the Saulire, a small wooden hut is the ideal place to take a break: tables, chairs and splendid panoramas of the surrounding peaks, total immersion. Modern perks include glove warmers and chargers for your smartphone!

Folie Douce Val Thorens (bar/restaurant)
The famous La Folie Douce open-air restaurant/bar/club on the ski slopes is a must! The food is amazing and the atmosphere is one of a kind. Generally, there is a show with the dancers/actors, followed by an afternoon DJ set on the sunny terrace. Dancing on tables allowed! There is a VIP area, should you wish to indulge. There are 2 restaurants plus a food van next door - the self-service (La Petite Cuisine) open noon-3pm and the fine dining experience at the famous La Fruitiere (gourmet brasserie) has two services at noon and 2pm.

La FruitiereChef Damien de Valukhoff and his team perform with simplicity and finesse a seasonal French cuisine combining tradition and modernity. All the creative dishes are made with fresh local products. With its selection of refined Local cheeses from Savoy such as the génépi flavoured Tomme, Reblochon, and Beaufort La Fruitière is delighted to present you the excellence of the know-how from the producers of our country. They also have killer desserts!

Next to the Folie Douce Chalet, the Folie Food Ratrack offers a high quality snacking meals to take away or eat on site. Hamburgers, Hot Dogs, Salmon Bagels, homemade French fries, waffles, cookies, you will find what you need to feast.

Access on skis or on foot (chairlifts LES PIONNIERS & PLEIN SUD).

https://www.lafoliedouce.com/en/folie-douce-spots/val-thorens-home.html

Igloo Village Val Thorens (new for 19/20) (bar/restaurant)
The highest of its kind in Europe, it will offer an unforgettably cool experience - a living and fun space made from snow and ice. The amazing grotto promises to take people of all ages into a spectacular magical frozen world where they can eat, drink, sleep and play.
Set on the Combe de Thorens green run, the Igloo Village can be reached on skis or by foot. The
outdoor terrace is the perfect place to take a break between ski descents or to soak up amazing views over the resort.
Covering an area of 150m2, it houses several different zones:

 • A 50m2 Ice Bar. Open every day from 10am to 5pm, guests can choose from a large selection of drinks and admire the snow and ice sculptures
 • A 35m2 restaurant. Visitors can enjoy an authentic Savoyard fondue all snuggled up in warm blankets. The Igloo Village is open every Wednesday evening for dinner. The €49 set menu includes a fondue and platter of cured meat, as well as wine and dessert. Booking is required
 • A specially designed area to host events and business conferences.
 • Bedrooms carved from ice. Chill out for a super cool night like no other! There are two rooms
  available

https://www.village-igloo-valthorens.com/

Restaurants

The overall ski resort of Meribel boasts more than 60 restaurants, so you are sure to find something for every taste and every budget. The cuisine is predominantly French traditional with many restaurants offering regional specialities such as raclette, fondue and pierrade – these delicious Savoyard dishes are not to be missed! There are 9 restaurants in Meribel-Mottaret, 13 in nearby Meribel Centre, 12 in La Chaudanne area (not far from Meribel Centre), 2 in Meribel Village and over 20 spread over the different smaller districts of Meribel.

La Table du Ruitor (within Hôtel Alpenruitor) – Tel: +33 (0)4 79 00 36 64 – Website: www.alpenruitor.com Bar, traditional & gastronomic cuisine, local specialities, sea food, creperie, tea room & take-away options.

La Brasserie Côte Brune – Tel: +33 (0)4 79 00 40 97 – E-mail: david.douchez@wanadoo.fr Traditional cuisine, local Specialities, Pizzeria, Creperie, Tea room & Take-away options - Wi-Fi.

Le Café Del Mott – Tel: +33(0)4 79 00 47 47 – E-mail: mailto:contact@cafe-del-mott.com Bar, local specialities, Gastronomic Cuisine & Take-away options. Wi-Fi.

Le Grain de Sel – Tel: +33 (0)4 79 06 12 17 – Website: www.legraindesel-meribel.com Bar, local specialities, traditional & gastronomic cuisine, pizzaeria & take-away options. Wi-Fi.

L’Hermine (within Hôtel Les Arolles) – Tel: +33 (0)4 79 00 40 40 – Website: www.arolles.com Bar, traditional cuisine, local specialities & tea room.

La Pizzeria du Mottaret – Tel: +33 (0)4 79 00 40 50 – E-mail: mailto:castillo.david2@orange.fr Pizzaria, bar, local specialities, traditional cuisine, sea food & take-away options.

La Taverne du Crocodile – Tel: +33 (0)4 79 00 45 85. Bar, traditional cuisine & local specialities.

La Vieille Creperie – Tel: +33 (0)4 79 00 40 03 – E-mail: vieillecreperie@aol.com Creperie, local specialities, tea room & take-away options.

L’Annexe Bar – Tel: +33 (0)4 79 04 06 10 – E-mail: quentin80@free.fr Bar and tea room. Wi-Fi.

Après-ski

You will find 5 bars in Meribel-Mottaret:

‘Chrismaran’ located in Le Ruitor, ‘L’Annexe Bar’ also located in Le Ruitor, ‘Downtown Bar’ located within the shopping centre, ‘Le Bar de la Table du Ruitor’ located within Hotel Alpen Ruitor in Le Laitelet and ‘Le Red Wine’ located in Le Hameau area in Le Candide.

There are also 6 bars in Meribel Centre:

‘Bar La Taverne’ located within Hotel Le Roc, ‘Le Saint Amour’ wine bar located in Les Soldanelles, ‘La Maison’ located in La Tougnète, ‘Le Bar’ located within Hotel Le Savoy, ‘Le Poste’ mountain bar located in Les Gentianes and ‘Le Pub’ located within Hotel Doron in the Centre.

In the Chaudanne area you will find another 5 bars:

‘Bar Bowling Meribel’ within the bowling alley of the Olympic Park sports complex, ‘Bar de L’Eterlou’ within Hotel Eterlou on Route Albert Gacon, ‘Bar Le Kaila’ within Hotel le Kaila on Route de la Montée, ‘Fifty 50’ located on Montée de la Chaudanne, ‘La Chaudanne’ within Hotel La Chaudanne located on Route de la Montée.

There is ‘L’Altair’ in the Belvédère area located within the Club Med residence at the Rond Point des Pistes and ‘L’Aviatic’ located in the Altiport area.

But to experience a truly unique atmosphere and totally amazing après-ski then what ever you do, please do not leave Meribel without having at least one drink at ‘La Folie Douce’! You may have already heard the name as there are a few of these amazing open-air clubs in other ski resorts of the French Alps: Val d’Isere/Tignes, Val Thorens and Alpe d’Huez (all resorts that Ski Collection feature!).

Open everyday from 09:00 until when the ski lifts close, the balcony comes alive and the fun starts from around 14:00 with DJs, live musicians and singers entertaining the crowds below on the dance floor with their funky deep house music – many are seen really letting their hair down and dancing on the tables! There is even a separate VIP lounge area with huge comfy pillows, to sit back and relax. So whether it’s a mid-ski stop-pit or an après-ski gathering, La Folie Douce is a must. There are also 2 different dining options: ‘Nuvo-Self’ relaxed self-service restaurant offering bourgeois cuisine, grilled meat and Asian recipes from the barbecues and wok on the terrace and freshly made waffles. Or for more high-class altitude dining you will find the reputable ‘La Fruitiere’, offering delicious and inventive traditional cuisine and regional specialities. La Folie Douce is located the middle-station of the Saulire Express gondola. Also accessible to pedestrians.

The Partying in Meribel-Mottaret

There is 1 nightclub Meribel-Mottaret: 'Privilege', located in the centre (Le Ruitour).

There are also 2 more nightclubs in nearby Meribel:

‘Discotheque Les Saints Pierres’ located within the Olympic Park sports complex in the La Chaudanne area. Open everyday 23:00 – 05:00. Free entrance (except for special events). Resident DJ, guest DJs and live bands. VIP area available. Website: www.lessaintperes.com  

‘O’Sullivan’s’ (Dicks Tea Bar), located in the Mussillon area.

 

Amenities

You are sure to find all the shops and services you will need in Méribel-Mottaret: Tourist Office, small supermarkets, newsagents, souvenir shop, post office and numerous sports and clothes shops. Many more amenities can be found in nearby Méribel Centre (4km away), which can be reached via a green ski run or the free resort shuttle bus.

Wi-Fi Internet Access

There are Wi-Fi hotspots located all over, Meribel-Mottaret, Méribel Centre and Méribel Village. Once in one of the designated areas, connect to INTERNET-ICI (payable).

Food Stores

Supermarche Sherpa 1700 - Tel: +33 (0)4 79 00 40 91 - E-mail: sherpa.mottaret@orange.fr Delivery service, butchers, fish and sandwich counter and take-away food options.

Le Farto - Tel: +33 (0)4 79 04 27 93. Delivery service, sandwich counter and take-away food options.

Nouvelles de Savoie - Tel: +33 (0)4 79 00 49 77. Regional products, sandwich counter and take-away food options.

Medical Centres

There is a medical centre in Meribel-Mottaret. Tel: +33 (0)4 79 00 40 88.

There are also another 2 medical centres in Méribel:

Cabinet Médical du Parc Olympique, Olympic Park sports complex in the Chaudannes area. Open 7 days a week 09:30 – 18:30, no appointment necessary. 24 hour telephone service. Tel: +33 (0)4 79 08 60 41.

Cabinet Médical Altitude 1600, ‘Le Télémark’ in the Altitude 1600 area. Open 7 days a week 09:00 – 19:00, no appointment necessary. 24 hour telephone service. Tel: +33 (0)4 79 08 65 40.

All three medical centres have English speaking Doctors.

In case of emergency during the night, call 15 or 112.

Pharmacy

There is a pharmacy in Méribel-Mottaret which is open 09:30 – 19:00. Pharmacie du Ruitor, Le Ruitor, Meribel-Mottaret. Tel: +33 (0)4 79 00 43 70.

Nearest Hospitals

Moûtiers – Tel: +33 (0)4 79 09 60 60.
Albertville – Tel: +33 (0)4 79 89 55 55.

Getting to Meribel-Mottaret, France

By Road:

From Calais, take A26 Motorway to Reims and Troyes, then A5 Motorway to Dijon, then A39 motorway to Lons-le-Saulnier and Bourg-en-Bresse, then A40-A42 Motorway heading towards Lyon. Take exit 8, drive through Ambérieu-en-Bugey, follow N504 towards and up to Chambéry, then take A43 motorway and A430 motorway to Albertville. Continue on N90 to Moutiers and follow signs to Meribel (sharp climbing starts at a right turn on D90). Drive through Meribel Centre to get to Meribel-Mottaret.

By Air:

Chambery to Meribel-Mottaret: 60 miles, approximately 1hr 30.
Website: www.chambery-airport.com 

Lyon to Meribel-Mottaret: 113 miles, approximately 2hrs 30.
Website: www.lyonaeroports.com 

Geneva to Meribel-Mottaret: 115 miles, approximately 2hrs 30.
Website: www.gva.ch 

Private taxi transfers from airports to Meribel-Mottaret are pre-bookable via Ski Collection. See our airport & station transfers page for more information.

By Rail:

Taking the Eurostar from London couldn’t be easier. We offer 2 options: direct Ski Train (St Pancreas or Ashford to Moûtiers or Bourg-St-Maurice) or Eurostar Beyond (with a change at Paris).

See our train services page for more information. The nearest train station to Meribel-Mottaret is just 14 miles away in Moûtiers. www.sncf.com

Private taxi transfers from Moûtiers to Meribel-Mottaret from £33.50 per person return (based on 4 people sharing) are pre-bookable via Ski Collection! See our transfers page for more information.

Bus Transfers:

‘Altibus’ offers bus lines from Lyon Saint-Exupéry, Genève-Cointrin (Geneva), Chambéry/Aix les Bains airports and Moûtiers SNCF train station to the ski resort of Meribel-Mottaret. Tel: +33 (0)8 20 32 03 68. Website: www.altibus.com

Car Hire:

Ski Collection can arrange very competitive car hire at all airports, train stations and other town locations. 7 day rental ranges from £230-£549 (any other duration possible). See our car hire page for more information.

Resort Shuttle Bus in Meribel-Mottaret:

The ‘Méribus’ free resort shuttle bus runs from the beginning of December to the end of April (with a reduced service up until the Christmas week).

There are 7 different routes:

 • Meribel-Mottaret/Hameau & Châtelet/La Chaudanne/Meribel Centre runs 07:25 – 00:10.
 • Meribel Centre/La Chaudanne/Meribel-Mottaret/Châtelet & Hameau runs 07:40 – 23:48.
 • Les Allues/Chandon/Nantgerel/Meribel-Village/La Chaudanne/Meribel Centre runs 07:30 – 23:20.
 • La Chaudanne/Meribel Centre/Rond Point/Altiport runs 07:45 – 23:50.
 • Altiport/Rond Point/La Chaudanne/Meribel Centre runs 08:00 – 00:10.
 • Rond Point/Belvédère runs 08:45 – 00:15.
 • La Chaudanne/Meribel Centre/Meribel-Village/Le Raffort/Nantgerel/Chandon/Les Allues runs 08:15 – 00:30.

Resort Parking in Meribel-Mottaret:

There are 2 free outdoor public car parks in Meribel-Mottaret: ‘Le Hameau’ with 400 spaces (easy access to slopes) and ‘Le Plan Ravet’ with 200 spaces (easy access to slopes, ski lifts and shopping centre of Chatelet).

There is also 1 payable covered public car park: ‘Le Hameau’ with 77 spaces, video surveillance and max. height of 2.15m. The first hour is free of charge then the approximate cost is €55/car/week.

Taxis:

Easycabs - Vion Benoît +33 (0)6 09 49 09 88. Website: www.easycabs.net
- Puy Pascal +33 (0)6 09 44 25 35 or +33 (0)6 22 36 47 94. E-mail: mailto:pascal-puy@orange.fr 

Taxi Le Savoyard +33 (0)6 11 40 88 19. Website: www.taximoutiers.com
- Alpes Taxis Transports Leray A.T.T. +33 (0)4 79 00 47 37 or +33 (0)6 08 06 80 05. Website: www.meribeltaxis.com

Car Garages:

There is a car garage in the centre of Meribel-Mottaret, Garage Breton.
Tel: +33 (0)4 79 00 42 84.

There is also another one in the Mussillon area of Meribel which performs repairs to all makes plus breakdown/recovery services.
‘Alp’Auto’ - Tel: +33 (0)4 79 00 59 60 & +33 (0)6 09 85 66 64.


Meribel resort season dates

Meribel ski area is open: 07/12/19 - 26/04/20

Accommodatie in Meribel-Mottaret

Hotel AlpenRuitor

Hotel Voor 1 - 5

The high quality, family-run 4* Hotel AlpenRuitor enjoys the best ski-in/ski-out position in Mottaret, just 25m from the ski school meeting point and 35m from the lifts/nursery slopes. Through its unique Alpine décor, the hotel exudes a wonderful, well-established feel, complemented by the friendly, helpful staff.

Les Alpages

Self Catered Apartments Voor 1 - 7

De 3* residentie is maar 300m (10 minuten lopen) van het skilift centrum vanwaar de "Pas de Lac", "Plattieres" en "Combes" skiliften weggaan - die u in verbindeing stellen met de rest van het 3 Vallees skigebied, het grootste skigebied in de wereld.

Plattieres

Self Catered Apartments Voor 1 - 7

De residentie ligt op 10m van de skipistes, is ski-in/ski-uit (afhankelijk van sneeuw en ski niveau) via de onderkant van de rode 'Aigle' piste. Deze leidt naar de 'Pas de Lac', 'Plattieres' en 'Combes' skiliften, die u uit Mottaret nemen en in de rest van het 3 Vallees skigebied.

Alpinea

Self Catered Apartment Voor 1 - 6

3* Alpinea is een appartement in prive bezit, gelegen in een rustige omgeving in het ‘Hameau’ deel van Meribel-Mottaret. De ski pistes zijn maar 70m verderop en de dichtstsbijzijnde skiliften binnen 300m.

Serac

Self Catered Apartment Voor 1 - 7

3* Serac is een prive appartement (7) die in de recent gebouwde Le Chatelet woonwijk van Meribel-Mottaret ligt. Serac is gepositioneerd in een rustige en kalme omgeving, 250m van de pistes en 680m van de dichtstbijzijnde skiliften.

We zoeken naar de perfecte ski vakantie voor u
Leg uw online boeking vast met zekerheid
Toegevoegd aan de lijst