Our team have been working from home since 23 March but we are still entirely focused on helping clients so you can still speak to us or email us; bookings for winter 2020/21 are open too. If you already have a booking with us, please read our Travel Information page for the latest Coronavirus (COVID-19) related updates before calling.

reserveringen@skicollection.nl Email ons lijstje Bekijk de lijst Client area Client area
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
1 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
2 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
3 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
4 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
5 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
6 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
7 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
8 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
9 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
10 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
11 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
12 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
13 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
14 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
15 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
16 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
17 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
18 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture
Meribel (3 Vallees) Resort Picture
19 of 19 Meribel (3 Vallees) Resort Picture

Meribel

Denk je aan skien in Meribel? Meribel is bekend als 'het hart van de 3 Valleien', en het ligt heel mooi tussen een bos van pijnbomen en is discreet genesteld in harmonie met de bergsetting

Waarom Méribel Skioord?

 • Perfect gelegen in het hart van het 3 Valleien skgebied.
 • Chalet-leven sfeer & populair skioord.
 • Familie-vriendelijk met goede voorzieningen & activiteiten.

Meribel (3 Vallees) Informatie

Méribel ligt in het Tarentaise gebied van de noordelijke Franse Alpen, in het echte hart van Les 3 Vallées – 's werelds grootste skigebied!

Meribel is gelegen in een bos van Arolla pijnbomen, het skioord van Méribel bestaat in feite uit vijf dorpen, ieder met zijn eigen identiteit en sfeer: Méribel Les Allues (1100m), Méribel Village (1400m), Méribel Centre (1500m), Méribel Les Hauts (1600m) en Méribel Mottaret (1750m). Bezoekers worden in alle dorpen goed verzorgd met winkels, restaurants en bars en worden ook bediend door een efficient shuttlebus systeem.

Over het algemeen is Méribel een smaakvol, speciaal voor het skien gebouwd skioord, gemaakt van traditioneel hout, laagbouw, chalet-achtige gebouwen en het is trots op zijn chalet sfeer. Méribel blijft een van de meest populaire skioorden voor Nederlandse skiers en het is niet moeilijk te begrijpen waarom, door de combinatie van een geweldig dorps skioord en de perfecte ligging binnen het 3 Valleien ski gebied. De  twee belangrijkste districten zijn Méribel Village en Méribel Centre.

Meribel Village

Méribel Village (1400m) ligt in een hele zonnige positie op de weg van Méribel naar La Tania en Courchevel. Méribel Village is het laatst ontwikkelde dorp in de Méribel Vallei. Het is een rustig familie georienteerd mini-dorp geworden, die zijn traditionele Savoyard verschijning met typische chalets, omgebouwde boerderijen, een kapel en oude broodoven, allemaal rond een mooi zonnig dorpsplein gebouwd. Je kunt terug naar het dorp skien via de ‘Le Lapin’ blauwe piste en de ‘Télésiège du Golf’ stoeltjeslift verbindt Méribel Village snel met het Altiport gebied (die goed voor beginners is) en het belangrijkste liftsysteem van de Méribel en 3 Vallees skigebieden. Voor meer levendige après-ski, kun je de gratis shuttlebus nemen naar Méribel Centre (2km) wat maar een paar minuten duurt.

Meribel Centre

Méribel Centre (1500m) strekt zich over de helling uit naast de thuis piste en bestaat uit meerdere kleine en charmante dorpjes: Musillion, Centre/La Chaudanne, Le Plan du Moulin, La Renarde/Les Chalets, Morel/Altitude 1600 en Le Plateau. Zoals de naam al aangeeft, is Méribel Centre het grootste, levendigste en meest aantrekkelijke van de Méribel dorpen, liggend in het hart van het skigebied. Het dorp heeft een echte chalet-stijl omdat alle chalets en appartementsgebouwen traditioneel gebouwd zijn, met licht hout, steen en lokale leisteen. Méribel Centre heeft een levendige hoofdstraat sfeer en biedt ook verre weg de levendigste après-ski. Dit is ook waar je de meeste winkels, diensten en activiteiten zult vinden, plus hoge kwaliteit aan sport faciliteiten binnen het Olympische Sport Complex. Méribel Centre biedt niet dezelfde ski-in/ski-uit faciliteiten als sommige van de andere dorpen, maar heeft nog steeds snelle en makkelijke toegang tot de Méribel en Les 3 Vallées skigebieden.

Meribel Les Allues

Méribel Les Allues ligt op 1100m en is het originele Méribel dorp. Het heeft een charmante en traditionele dorpssfeer en is makkelijk te herkennen aan zijn oude kerk. Les Allues heeft een supermarkt, skiverhuur shop en meerdere restaurants. De tijd van de busrit van hier naar Méribel Centre is 15-20 minuten. Of anders, kun je de Olympe gondel nemen, die je snel naar Chaudanne meeneemt, in het hart van het Méribel skigebied. De gratis lokale shuttlebus dienst heet ‘Meribus’, en bedient alle dorpen van Méribel, en gaat van 08:00 tot 00:00 (ongeveer).

Ski Collection biedt Méribel accommodatie variërend van 3 en 4-Ster self-catering appartementen voor 9 tot een 4-Ster Luxe self-catering chalet met Jacuzzi. Al onze Meribel ski appartementen zijn zelf-gekozen en zijn van een hoge standaard, en geven de ideale basis voor een ski vakantie in Meribel .

Ski Collection heeft ook 3 & 4-Ster self-catering ski appartementen voor 8 pers in het nabij gelegen Méribel -Mottaret op 1750m (4km van Méribel).

Het Méribel Toeristen Kantoor is elke dag open gedurende het winter seizoen, 09:00 – 19:00. Kom binnen om ze te zien met eventuele vragen die je voor ze hebt of om te kijken wat er in het skioord gebeurt gedurende de week van je verblijf en dan zullen ze blij zijn om te helpen. Hun website staat ook vol met handige informatie, tips en suggesties.

MERIBEL SKI GEBIED

Meribel is deel van het grote ‘Les 3 Vallées’ ski gebied (het grootste ski gebied in de wereld), die veel skiers terecht zien als de beste intermediaire ski-speelplaats in de wereld! Dit indrukwekkende lift-verbonden ski gebied wordt gevormd door 8 ski oorden:

Les 3 Vallées biedt u een totaal aan 600km hoog gelegen en sneeuwzekere ski pistes (150km in Val Thorens zelf) - de droom van elke ski fanaat! Meteen vanaf het begin van het winter seizoen kan er geweldig geskied worden in het Les 3 Vallées ski gebied en er is iets te vinden voor iedereen - maakt niet uit wat de skistijl of -kunde is. Val Thorens is beroemd om zijn sneeuwkwaliteit en het moderne skilift systeem, en dus een perfekt skioord voor iedereen.

De 3 Vallees hebben groot voordeel aan geweldige sneeuwbedekking - het minimale hoogte niveau voor skien is 1300m en maximale hoogte is 3230m. Dit betekent dat een enorme 85% van het ski gebied boven 1800m ligt. Ongeveer 2000 sneeuwmachines bedekken ook nog eens een derde van het skigebied. De 3 Vallees bieden brede ski pistes die 's nachts onderhouden worden door 80 piste onderhoudsmachines.

Méribel ligt in het hart van Les 3 Vallées skigebied, wat het een perfekte locatie maakt om het beste te maken van en om het hele geweldige 3 Vallees skigebied te onderzoeken: met een enkele lift bent u zo in Courchevel en La Tania in een richting en Mont du Vallon, Val Thorens, Les Menuires en Saint Martin de Belleville in de andere.

Voor degenen die de zon in Méribel willen volgen; de Tougnète kant van de berg heeft de meeste zon in de ochtenden. Het Saulire gebied heeft het beste licht in de middag en ook de lange pistes aan deze kant van de berg, wat minder tijd in de liften betekent en meer tijd op de pistes!

Extra ski feiten en informatie 2018/19, belangrijkste ski info in feiten box voor skioord bovenaan de pagina

Meribel Vallei - 150km pistes, 41 liften (14 gondels, 16 stoeltjesliften, 6 trekliften, 5 bewegende tapijten), 64 pistes:

Groene pistes: 8
Blauwe pistes: 26
Rode pistes: 23
Zwarte pistes: 7

793 sneeuwkanonnen (55% van het skigebied)

 

 

MERIBEL SKIING

MERIBEL BEGINNERS

Méribel is an easy-going ski resort to learn to ski or snowboard in and has excellent slopes for beginners, with some great long and gentle green slopes. For beginners as well as second-week skiers, the Altiport beginner area is the most appropriate, allowing you to cruise along tree-lined runs. At Rond Point (at the top of the village), there is a covered carpet-lift mainly used bu children.

This area is particularly sunny during the afternoons. From the Altiport area you can easily take the ‘Loze’ chairlift over to Courchevel and La Tania (featured with our sister company Peak Retreats), allowing progressing beginners to explore a little further afield. There is also another beginner area in Méribel-Mottaret.

The Yeti Camp: a perfect area to learn skiing or snowboarding! In front of Le Hameau from Méribel-Mottaret, on the Arolles skilift and the Table Verte magic carpet. Right in the middle of the Yeti Park is the perfect area for beginner skiers or snowboarders. Large green slope, easy ski, dedicated lifts ... You will progress at full tilt! 

Once you have gained some confidence in the beginner's area and want to venture out a little, there are 4 green runs slightly higher up which all come straight back down into the resort – so there is no fear of ending up somewhere you don’t feel you can get back from. The easy ‘Le Blanchot’ green run is perfect for beginners and children, is accessed via the Saulire Express lift and will bring you back down to the Altiport area.

There are some lovely wide and winding blue runs in the Tougnète/Roc de Fer area: start with ‘Faon’, then take the Tougnète 2 lift onto ‘Crêtes’ and continue down ‘Choucas’. These very pleasant runs can be enjoyed by skiers and snowboarders of any level.

There are several free ski lifts in Méribel, to allow you to practice and gain a bit of confidence before purchasing a lift pass:

 • Méribel: ‘Le Loupiot’ magic carpet, ‘Côtes’ drag lift (Rond-Point), ‘Altiport’ drag lift and ‘Fontanyl’ rope tow (Altiport).
 • Méribel-Mottaret: ‘Chalets’ gondola, ‘Doron’ & ‘Ourson’ magic carpets (Laitelet).
 • Méribel offers a special beginner lift pass called the ‘Mini-Pass’ which gives beginners access to the chairlifts and slopes that are suitable for those trying on skis for the very first time.

MERIBEL FAMILY ZONES

In the Altiport area, there are various fun family zones. You will find the Family Cool fun themed area on the Blanchot green run off the first stage of the Saulire gondola. Off of this is the Eskimo themed Piste des Inuits, with an Inuit village complete with entertainers.  Near to this is the Moon Wild (Piste des Animaux) which is an informative trail through the forest. Finally, off of the Loze chairlift, the Pic Bleu run is also branded the Altai Dragon piste, with 'full-sized dragons'.

In Mottaret, you will find the Yeti family fun park off of the Himalaya funslope.

MERIBEL INTERMEDIATES

With the majority of the Méribel ski slopes being blue and red, intermediates are very well catered for and have a great choice to keep you busy all day long.

For progression from the Altiport green runs, the Dent de Burgun chairlift is one to try where the Geal run has some good snow coverage and some of the best on that mountainside. The runs around Chaudanne lift base can get pretty crowded so best avoided if you're a nervous progressor.

The sunny western side of Méribel (towards Val Thorens) has a good selection of blue and red slopes and it is best to head here in the mornings if you want to catch the best of the suns rays. From here it is also easy to explore Saint Martin de Belleville and Les Menuires. If you take the Tougnete 2 lift you will find a good red run called ‘Jersalem’, which is quiet, wide and fairly steep.

For intermediates (as well as experts) there is a great run from Mont-Vallon at 2952m (Méribel’s highest skiing point) down to Méribel with a vertical drop of 1450m: the ‘Combe Vallon’ red run is the longest in the Méribel Valley and is very enjoyable – it just keeps going and going so be prepared to stop a few times for a much-needed breather whilst admiring the glorious snowy mountain view!

For less adventurous intermediates the runs from the second station of the ‘Plattieres’ gondola back to the first station are ideal. You could also try the lovely wide ‘Choucas’ ‘Faon’ blue runs.

A selection of red and black runs (labelled Peuf Experience on the map) are left ungroomed for a while after snowfalls.

Intermediates comfortable on blue runs need not stay in Meribel - the journeys over to Courchevel and Val Thorens are easily doable, with a bit of confidence!

MERIBEL EXPERTS

For experts (as well as intermediates) there is a great run from Mont-Vallon at 2952m (Méribel’s highest skiing point) down to Méribel with a vertical drop of 1450m. These two long red runs are steep, narrow at the start, challenging and are quite often full of moguls. This is a good place to head first thing or towards the end of the day. The best route back is via the ‘Plan des Mains’ lift and then the ‘Sittelle’.

The run down the side of the double ‘Roc de Tougne’ drag lift is good as is the steep black run all the way down the ‘Tougnete’ gondola back to Méribel. For the 1992 Olympic Ladies Downhill Skiing, the steep black ‘Face’ slope was created and is definitely recommended. As is the black ‘Combe Tougnete’ run.

Méribel’s most notorious black run is called the ‘Vertical Xperience’ (also known as ‘Couloir Tournier’) which is accessible from the top of the Saulire Express gondola. This 37° couloir offers guaranteed thrills and is only for the bold and brave of experts…..Some of you may just prefer to watch!

A selection of red and black runs (labelled Peuf Experience on the map) are left ungroomed for a while after snowfalls.

MERIBEL FREERIDE

A whole freeride playground at your feet…offering a virgin environment, consistently good snow due to a northern exposure and arguably two of the best pistes of the Valley which ironically are amongst those the least known by the general public. The Mont de la Challe sector is reached via the new (2017) Roc de Tougne chairlift. This natural area is ideal for good skiers who want to carve on beautiful red and black runs or enjoy the sensations of freeriding on slopes with a relatively gentle gradient!

A selection of red and black runs (labelled Peuf Experience on the map) are left ungroomed for a while after snowfalls. The adjacent red Lagpede and black Bartavelle are advertised as a freeride zone with some of the best snow in the area.

MERIBEL OFF-PISTE

Meribel offers some amazing off-piste skiing (lots of it is close to lifts and slopes), as does the whole of the 3 Valley’s ski area, with deep powder and fantastic views. For your complete safety, we would always recommend that you hire a mountain guide, whether privately or in a group, when skiing off-piste. Guided off-piste tours not only offer safety and peace of mind, but they allow you to experience the very best areas of this immense ski area.

Some great routes include the long descents (with great views) down to the mid stations on the gondola from Brides les Bains at Le Raffort and Les Allues. Or a ridge walk from Courchevel's Creux Noirs chairlift brings you to the classic Col du Fruit run to Meribel Mottaret.

MERIBEL SNOWBOARDERS

Boarders will love the place, not just for its vast array of on and off-piste skiing, but also for the separate specialist parks. Méribel has two of the best snow parks in Europe! Snowpark DC Area 43 on the Chatelet chairlift above Mottaret is a serious snowpark with a boardercross and big airbag too. There is also a small rookies zone here. Elements Park is aimed at families and beginners and also has a boardercross and Funcross.

MERIBEL CROSS-COUNTRY

There are 33km (21 miles) of magnificent cross-country trails to explore in Méribel and a total of 130km throughout the whole of the 3 Valleys. The main cross-country area in Méribel is the protected Altiport forest, which is suited to beginners. This is the starting point of the long tracks to Courchevel and La Tania.

The Lake Tuéda Nature Reserve of Cembro pines in Méribel-Mottaret is another great site with some gentle tracks. All the cross-country trails in Méribel are free to use and a detailed booklet/map is available from the Méribel Tourist Office.

Méribel Ski Verhuur

Bel ons voor prijzen voor Meribel ski verhuur.

Onze verhuurwinkel voor Le Jardin d'Eden & Le Lac Noir ligt op 10-20 minuten lopen (5-10 min met de gratis shuttlebus) in Meribel Centre, op Route du Centre, binnen het 'Petaru' gebouw. Onze verhuurwinkel voor La Foret ligt 300m verderop, binnen het Plateau de Morel winkelcentrum.

We hebben Sport 2000 geselecteerd, om zeker te weten dat alleen de hoogste standaard materiaal en service geleverd wordt voor alle ski niveau's. Meer informatie over Ski Verhuur hier.

Voor gasten die in Les Fermes de Meribel verblijven:

Onze verhuurshop voor Les Fermes de Meribel is tegenover de residentie.

We hebben Skiset geselecteerd, wat ervoor zorgt, dat alleen de hoogste standaard materiaal en service geleverd wordt voor alle ski niveau's.

Méribel Skipassen

Bel ons voor prijzen voor Meribel skipassen.

U kunt een skipas kopen voor het hele skigebied, of voor een kleiner lokaal skigebied. We raden aan dat u de skipas voor het grotere deel kiest, tenzij u een komplete beginner bent.

Skipas GRATIS bij u thuis geleverd. Boek uw skipas voor Meribel ten minste 14 dagen voor vertrek en dan kunnen we hands-free skipassen regelen die thuis geleverd worden, wat betekent dat u meteen kunt skiën, wat u meer tijd op de piste geeft - zonder extra kosten! U hoeft geen voucher te overhandigen in de kiosk in het oord (geldt niet voor gratis passen, want daarvoor heeft u een foto en een bewijs van leeftijd nodig als u ter plaatse bent). Voorwaarden gelden. Vraagt u voor meer informatie bij een van onze medewerkers bij het Ski Collection team.

 

Méribel Ski School

Bel ons voor prijzen voor Meribel ski school.

Ski School: Please note that lesson times are subject to change right until the last minute. Outside French school holidays the ski school reserves the right to cancel group lessons should numbers be insufficient. For peak periods (22/12-4/1, 9/2-8/3 & 6/4-26/4) we strongly recommend that you book as early as possible and in any case at least 6 weeks prior to the required dates. Morning lessons tend to get booked up first and therefore we may only be able to offer afternoon classes within 6 weeks of departure. In some resorts English speaking instructors may not always be available, particularly at peak times.

We cannot always guarantee that prices will be cheaper than in resort. When ski packs prices are calculated, the currency is bought at the exchange rates that apply at the time. You can be assured that once you have booked your extras, if the pound depreciates, you will not be charged more for your ski packs, enabling you to budget for your holiday in advance.

 

 

Kinderen

In 2013 Meribel was awarded the ‘Family Plus Mountain Resort’ label, which represents commitments to being a very family-friendly ski resort – guaranteeing they will do all they can to ensure families and children have the very best conditions in which to spend the perfect ski holiday in France. Thanks to this new status, the ski resort of Méribel is now fully committed to offer the following 6 points:

 • A personal welcome for families.
 • Activities for all ages.
 • Appropriate pricing structures for toddlers and adults.
 • Activities for children adults which can be done together or separately.
 • Medical help nearby for minor injuries.
 • Pampering for every child from childcare professionals.

There are lots of activities for children and the whole family to enjoy in Meribel: sledging, snow-shoe outings, walking, nature reserve, dog sled and horse-drawn tours, cinema and not forgetting the brilliant Olympic Park housing a swimming pool with flume, ice rink, bowling alley and climbing wall.

The Moon Wild Slope

The animal piste – is a themed piste located within the Altiport forest with life-sized models for children and families to learn about woodland animals, their lives and their habitats. The start has been recently reshaped, making it more easily accessible. Parallel to this piste is a walking and snowshoeing path, so you can learn whilst having fun! Access on skis via the Rhodos gondola lift & served by the Altiport chairlift.

Baby-sitting Services

Baby-sitting can be arranged in your own accommodation. English and other languages spoken. A comprehensive list is available from the Méribel Tourist Office or on www.meribel.net.

Childcare

In Méribel Centre you will find the ‘Les Saturnins’ crèche for children aged 18 months to 3 years old and also the ‘Piou-Piou’ children’s club which is part of the ESF (Ecole de Ski Francais) ski school for children aged 3 - 5 years old.

Indoor Picnic Areas:

Meribel:

Head to the new relaxation and rest area at the start of the Saulire Express gondola lift. Here you can eat your picnic in peace and quiet or simply relax.

Meribel-Mottaret:

Below the Pas du Lac gondola: picnic tables, benches and toilets.

Safe Skiing with Children in Meribel

Magnestick is a new safety device for children, which can now be found on 4 chairlifts within Méribel-Mottaret: Combes (4seater, 2 seats Magnesticked), Arolles (4 seater, 1 seat Magnesticked), Chatelet (6 seater, 1 seat Magnesticked) and Plan des mains (6 seater, 1 seat Magnesticked).

This is a simple yet very effective device: A permanent magnet is fixed to the seat of the chairlift and is activated for the whole ride up including when the child gets on.

A light (200g) back protector worn by the child includes a metallic plate. Children wear this protection throughout the day's skiing (not only when taking the chairlift). This vest comes in a bright colour so that children can be seen on the slopes and to avoid collisions with other slope users. On their way down, this CE-approved back protector protects their backs if they fall or collide with someone else.

On arrival at the top, the magnet is automatically deactivated when the child gets off. The child can then get up from the seat normally. The risk of a child falling off before getting to the top is prevented as the magnet is only deactivated when the child puts their skis on the snow (even if someone lifts the restraining bar well before arrival).

As soon as the metallic plate in the back protector comes into contact with the magnet on the chairlift, the child is ‘attached’ to the seat. The aim is to protect children at each stage of the chairlift transport process!

STAGE 1 - Getting on: As soon as the child is sat with their back against the back of the seat, the system prevents any risk of sliding off even if the person accompanying does not immediately lower the restraining bar.

STAGE 2 - The ride up: The child can still move about freely but is ‘attached’ to the seat during the whole ride up. The system avoids any risk of sliding under the restraining bar.

STAGE 3 - Getting off: Even if the restraining bar is lifted before arrival, the child remains safely ‘attached to the seat' until their skis touch the snow.

Magnestick Vests can be purchased or hired in Meribel from:

 • Sport Boutique, Place de L’Office de Tourisme, 73550 Méribel.
 • Muller Sports, Sport 2000, Centre Commercial Le Ruitor, 73550 Méribel Mottaret.

Top winter activities to experience in Meribel!

Please note Ski Collection do not book any activities and most activities are payable.

Snowsport activities:

Elements Park
The Elements Terrain Park offers you a world that’s more colourful and fun. This year, the focus is on different themes to offer skiers courses they’ll want to enjoy again and again. The four different worlds - fire, water, earth and wind – can be discovered in turn, so you can try all the different types of obstacles. The Boardercross will inspire you to challenge your friends and family to a race. The line of Whoops is ideal for novice thrills. The Mini-zone has become a hit with beginner skiers who want to learn the joys of freestyle in peace and safety. And the Fun Slope is sure to be the hit of the 2018-19 season: this wide piste will please everybody with lots of fun elements: corners, whoops, arches, bumps and figures to set spinning…

The Yeti Park
The fun slope for family fun! On the slopes of Méribel-Mottaret, Yooni - our friendly blue yeti - awaits your arrival… Fun for small and big skiers alike!
You can enjoy the marvels of the Yeti Park on skis or on foot. The winding green run is a safe and accessible wide piste with fun features including gongs, trumpets and prayer wheels, just like in Yooni’s Himalayan home. Ski the dual slalom and see a film of your race; listen to magical tales in the secret grotto and take a mystery tour through the tunnels and igloos, not forgetting to fly down the tyrolienne zip wire…Magical adventures guaranteed in this fun area!

Mission Black Forest Luge Track
In its first complete season, Méribel’s new toboggan run attracted even more clients: more than 6,400 experienced it as against only 2,2792017! 17! To meet the needs of more sledders, the run will now open 7 days per week. That means even more chances to race down its 3.4km and 470m vertical drop, around 28 bends.

Himalaya by night luge track
Enjoy a beautiful 2km sledging run, and during the French holiday: day: some grilled marshmallows and hot drinks at your arrival… And let’s do it again!
Fun for all the family guaranteed!
Buy your pass at the Ski pass office of Mottaret or at the start of the chairlift. Rotation with the Combes chairlift.

The animal's slope
Follow the slope through the forest; learn about the animal tracks and have fun learning to recognise their calls... Children are naturally curious, as we all know. But it’s not always easy to find ways to entertain them during the holidays! Parents worry not! We have everything you need here at Méribel! The Animal Piste will fill your children with joy! There are so many activities to share as a family on this fun trail: follow a path through the forest; learn about the animal tracks you may see on your descent; have fun spotting the forest animals and learn to recognise their calls

Turn&Run
Challenge your loved ones in this new, easy, fun zone where modules are accessible to everyone! Designed for all ski lovers who want to have fun and live new experiences.
With a mini half-pipe, high turns, rollers, little bridges and tunnels, our new boardercross is seriously fun as well as being nice and easy!
If you want to take off your skis and chill out whilst enjoying the view, take a seat in one of the giant beanbags at the bottom of turn&run, it’s a great spot to relax and enjoy a breather!

The Doron sledging run:
During the day or for the « Après-ski », your kids will love this safe sledge slope! Easy & wide slope, separated from the skiers with a free magic carpet open the whole day … Your little darlings will love it!

Slalom world champion
There’s nothing like a parallel course to make you feel like a slalom racer and to push your limits. We have created a fixed parallel slalom course. Settle into the starts, get the pressure up and GO: challenge friends or family 1 to 1 to the finish line!
Access: Altiport chairlift or Saulire Express 1 gondola

Dc area 43 snowpark
The DC area 43 snowpark welcomes you in the ROOKIES area: large boxes, small jumps, little half-pipe... Discover these particular sensations of freestyle in an area dedicated to your progression!

Ski touring
ski touring is the best way to access more remote and unseen places. One quickly succumbs to the spirit of discovery it inspires, and to the wild beauty of the virgin spaces it places within our reach. Certainly, ski touring requires some effort but it offers all the pleasure of skiing, plus contact with untouched nature and all the thrills of discovery. Méribel allows you to experience touring excursions adapted to your physical and technical level, on a half- or full-day basis. For beginners and experts, the possibilities are endless thanks to the valley’s professional guides, and to this year’s 3 permanent itineraries.

Snowshoeing
Want a walk in the snow on foot, snowshoes or ski touring with a good meal in a mountain restaurant? Practice this activity safely and, ultimately, with a good meal in an altitude restaurant
Departure from the Melbel Mottaret snow front, reach the Tueda reserve entrance (parking) then the Tueda lake, the blue groomed cross-country ski trail and snowshoe and, just before the Vallon stream, take a good path on the right. Join the plateau of the Mures Rouges chairlift, cross the bear trail and go up a groomed trail to the altitude restaurants of the Plan des Mains or the Sittelle.

Horse-back rides in the snow
Riding through the snow on horseback: enjoy a unique experience!

Ski-joering
This novel snow sport combines the dual delights of skiing and horses in a magical winter setting. Ready for a challenge? Try the slalom, jumps and experience speed.
You need only have a minimal level of skis (1st star) and the desire to communicate with the horse. First of all, you will learn in the safety of the enclosure how to control the three speeds of the horse before setting off on an adventure along peaceful and specially adapted paths!
Don't forget to book ahead. You can access the stables on foot and on ski.

Sleigh ride
Live a unique adventure: come riding your sledge behind a pony. It's fun and for any age!

Snake gliss
Are you looking for a fun après-ski snow activity? The snake gliss sledge is made for you! Take your place on-board this snake sledge in the presence of an ESF guide and slide down from the top of the Rhodos gondola lift to Chaudanne.

Snowmobile
Discover the resort on-board a snow-mobile! Different packages are available. Whether you are looking for speed and adrenaline or looking to explore, you will be delighted with this experience! Also available to younger participants as there are mini snow-mobiles for children from 4 to 12 years of age who can follow circuits.

Off-piste
For the off-piste novice or experienced skier/snowboarder, our fully certified professional know the good spots in the 3 Vallées. An experience that includes mountain knowledge and valuable pointers on skills, styles and tactics. With friends, family or by yourself with your instructor out of the slopes, enjoy the environment and the pleasure of finding the best snow in the area ... Safety equipment provided.

Other activities:

A chairlift photo
There’s an art to taking a selfie on the chairlift: removing your gloves at -15°C, taking your new smartphone out of your pocket and risking it falling into the snow below, never to be found again…
If there’s a trickier place to take a photo, we’re yet to find it! Take away the stress: lift up your goggles, strike a pose, give a great big smile, and CLICK – the photo will be taken automatically, all you need to do is head over to the big screen at the top to collect it!
Available on 2 chairlifts:
Combes chairlift, star from Méribel-Mottaret.
The new Legends chairlift, star from la Chaudanne

Piste Des Inuits
According to legend, a long time ago the Inuit people took refuge in the heart of the Altiport forest because it reminded them of their distant lands. Since then, skiers have been transported into the Inuit world, enjoying games involving chimes, igloos, ice fields, penguins, bears and seals. Halfway along this piste you will find the Inuit Village, the ideal place for little adventurers to take a pause in the Far North. While their children enjoy the games organised by Inuit entertainers, parents can relax in the Méribel sunshine.
This year, the Inuit Village will be even more fun, offering new games and entertainments to amaze the children. And the little ones who have been goodwill discover the Inuit are generous with their gifts.

The Altai dragon Piste
Set out to discover the Altai Dragon trail and find the full-sized dragons hidden all along this fun piste! Take it easy on the hammocks and comfortable Pic Bleu Chalet, perfect to enjoy a picnic in the forest.
Holidays in Méribel are perfect for spending time together as a family - playing, making new discoveries, enjoying a relaxing break, picnicking and generally having fun together…. Set out to discover the Altai Dragon trail and have even more fun finding the full-sized dragons hidden all along this new fun piste!

Avalanch'camp
Learn the risks encountered off-piste and what to do in an emergency!
With full autonomy (with your own material), practice an avalanche rescue thanks to the automatic terminals. Want to learn the good approach and useful movement with a Ski Patrol?
Free activity.

Photo booth - roc de fer & saulire
That’s the perfect time to stop and be photographed - for free - at the top of the Olympic chairlift. And you can take the time to admire the amazing views!
Access Roc de Fer : Roc de Fer chairlift then Olympic Express chairlift
Access Saulire : take the Saulire Express 1 & 2 gondola

Olympic Centre
The Olympic Park is a sports and relaxation complex which includes a swimming pool, an ice rink, a spa and a fitness area.
Swimming pool:
25m indoor swimming pool with sports pool (lane for a swimmer), big flume (from 6 years old), paddling pool and an outdoor terrace. Special events and activities are organized throughout the season. Family entertainment, themes evenings. Activities: Paddle, Diving, Aqua-gym, Aqua-bike, Aqua-Baby, swimming training and swimming lessons on reservation,...
Children under 5 years: free entrance (except group). Children under 8 must be accompanied. Swim shorts are permitted. Swimming trunks can be bought at the pool
Bowling:
The bowling alley is located within the Olympic Park sports complex, in the La Chaudanne area of Meribel. It offers 6 automated bowling lanes, pool tables, arcade games, bar, large TV screen to show live sports, Wi-Fi internet access, themed evenings, entertainment and live music.
Ice skating rink:
Located within the Olympic Park sports complex in La Chaudanne area of Meribel.

Climbing wall
Free access or evening climbing courses for all, from beginner to advanced. Minimum age of 5 years. 1 to 2 hours depending on the level.

Museum
The Museum, which can be found within an old house in the village of Allues, aims to promote the history and traditions of the valley of Méribel. This museum boasts four rooms, each themed according to traditions of the valley.

Meribel carrousel - children's ride
Do not leave our beautiful resort without offering a ride! Our carousel is beautiful with its rocking horses, fire truck and plane, guaranteed memories and beautiful holiday pictures. Pancakes & churros nearby.

Please note: All the above information is for information only. For the most up-to-date information please visit the resort tourist office website. All activities will be in local currency (€ Euros) and are bookable and payable locally in resort.

 

 

Meribel Resort News and Events 2019/20

Resort news:

 • Following a €15 million refurbishment which completed last year, the Grand Thermal Spa now offers 2,700 m2 of luxury treatment and water pool areas - making it one of the biggest spa and well-being centres in France. You can take the gondola from Meribel down to Brides les Bains
 • Snowmaking has doubled in recent years with the expansion of the Altiport and Combes high altitude reservoirs.  4 runs will benefit this year: Bouvreuil Rouge, Mûres Rouge, sections of Combe du Vallon, Choucas
 • Two new red runs open in the Roc de Fer area which to date has mostly been served by blue slopes. The Gypaete and Daguet pistes can be accessed by the Cherferie and Olympic lifts respectively
 • Renovation of Méribel-Mottaret’s lift pass office has been completed to make it more spacious, bright and convivial, now with ‘open sales’ desks
 • Family Cool – near the Altiport, this is a family area serviced by blue slopes.  During school holidays, Intuit entertainers will delight the kids with eagle shows, ice carving, biathlon taster sessions and other surprises.  What’s more….it’s FREE
 • After a season off, Jack’s Bar returns to Meribel located in new premises – formerly Meribar – on the roundabout near the Parc Olympique. Take in the famous après ski, live music, comedy, themed nights, along with delicious homemade pizzas and top-notch cocktails
 • Saulire by night –  ski in the moonlight accompanied by ski patrol.  The evening starts with a gondola ride, an aperitif and then descent by torchlight

Future resort news 2023:

 • Courchevel and Meribel to host THE ALPINE WORLD SKI CHAMPIONSHIPS! To provide the best possible welcome to athletes, journalists and the general public, a number of projects are already underway.

Events:

Check the Meribel tourist office website for more exciting news: www.meribel.net

Apres-Ski, Bars & Restaurants

Méribel is a lively ski resort with more than 60 restaurants, 12 mountain restaurants and a selection of bars and nightclubs.

Mountain Restaurants

There are 12 mountain restaurants to choose from in Meribel, so why not plan your route ahead and take a much-needed pit-stop. You could opt for a full lunch, light take-away options or simply just a hot chocolate or cold beer – all whilst taking in the wonderful snowy mountain scenery around you…

At the top of the Roc de Tougne chairlift, facing Mont Blanc and the Saulire, a small wooden hut is the ideal place to take a break: tables, chairs and splendid panoramas of the surrounding peaks, total immersion. Modern perks include glove warmers and chargers for your smartphone!

Folie Douce Val Thorens (bar/restaurant)
The famous La Folie Douce open-air restaurant/bar/club on the ski slopes is a must! The food is amazing and the atmosphere is one of a kind. Generally, there is a show with the dancers/actors, followed by an afternoon DJ set on the sunny terrace. Dancing on tables allowed! There is a VIP area, should you wish to indulge. There are 2 restaurants plus a food van next door - the self-service (La Petite Cuisine) open noon-3pm and the fine dining experience at the famous La Fruitiere (gourmet brasserie) has two services at noon and 2pm.

La FruitiereChef Damien de Valukhoff and his team perform with simplicity and finesse a seasonal French cuisine combining tradition and modernity. All the creative dishes are made with fresh local products. With its selection of refined Local cheeses from Savoy such as the génépi flavoured Tomme, Reblochon, and Beaufort La Fruitière is delighted to present you the excellence of the know-how from the producers of our country. They also have killer desserts!

Next to the Folie Douce Chalet, the Folie Food Ratrack offers a high quality snacking meals to take away or eat on site. Hamburgers, Hot Dogs, Salmon Bagels, homemade French fries, waffles, cookies, you will find what you need to feast.

Access on skis or on foot (chairlifts LES PIONNIERS & PLEIN SUD).

https://www.lafoliedouce.com/en/folie-douce-spots/val-thorens-home.html

Igloo Village Val Thorens (new for 19/20) (bar/restaurant)
The highest of its kind in Europe, it will offer an unforgettably cool experience - a living and fun space made from snow and ice. The amazing grotto promises to take people of all ages into a spectacular magical frozen world where they can eat, drink, sleep and play.
Set on the Combe de Thorens green run, the Igloo Village can be reached on skis or by foot. The
outdoor terrace is the perfect place to take a break between ski descents or to soak up amazing views over the resort.
Covering an area of 150m2, it houses several different zones:

 • A 50m2 Ice Bar. Open every day from 10am to 5pm, guests can choose from a large selection of drinks and admire the snow and ice sculptures
 • A 35m2 restaurant. Visitors can enjoy an authentic Savoyard fondue all snuggled up in warm blankets. The Igloo Village is open every Wednesday evening for dinner. The €49 set menu includes a fondue and platter of cured meat, as well as wine and dessert. Booking is required
 • A specially designed area to host events and business conferences.
 • Bedrooms carved from ice. Chill out for a super cool night like no other! There are two rooms
  available

https://www.village-igloo-valthorens.com/

Restaurants

The overall ski resort of Meribel boasts more than 60 restaurants, so you are sure to find something for every taste and every budget. The cuisine is predominantly French traditional with many restaurants offering regional specialities such as raclette, fondue and pierrade – these delicious Savoyard dishes are not to be missed!

There are 13 restaurants in Meribel Centre, 12 in La Chaudanne area (not far from Meribel Centre), 2 in Meribel Village, over 20 spread over the different smaller districts of Meribel and 10 in nearby Meribel-Mottaret.

There are clearly too many to list them all but here is the selection for Meribel Centre and Meribel Village:

Meribel Centre:

‘Le Bar’ (within Hôtel Le Savoy)
Tel: +33 (0)4 79 55 55 50
Website: www.hotel-savoy-meribel.com

Bar, traditional cuisine, regional specialities, sea food, tea room, take-away options. Wi-Fi.

‘Le Bar La Taverne’
Tel: +33 (0)4 79 00 36 18
E-mail: taverne.meribel@wanadoo.fr

Bar, regional specialities, tea room, take-away options. Wi-Fi.

‘Le Saint Amour’
Tel: +33 (0)4 79 00 35 27

Wine-Bar, regional specialities, tea room, take-away options. Open evenings only.

‘Le Barometer’
Tel: +33 (0)4 79 00 41 06
Website: http://www.meribelbarometer.com/

Bar, traditional cuisine, tea room, take-away options. Wi-Fi.

‘Ô Cimes’
Tel: +33 (0)4 79 00 74 69
E-mail: restaurantocimesmeribel@gmail.com

Traditional cuisine, regional specialities, tea room, take-away options. Wi-Fi.

‘La Fromagerie Chez Fromton’
Tel: +33 (0)4 79 08 55 48
E-mail: famille.barthe@wanadoo.fr

Regional specialities. Open evenings only.

‘La Galette’
Tel: +33 (0)4 79 08 53 90
E-mail: mailto:renaut.ch@free.fr

Traditional cuisine, regional specialities, pizzeria, creperie, tea room, take-away options.

‘Le Genepi’ (within Hôtel Eliova)
T
el: +33 (0)4 79 08 61 66
Website: www.hotel-eliova-meribel.com 

Bar, traditional cuisine, regional specialities. Wi-Fi.

‘Le Grand Coeur’
Tel: +33 (0)4 79 08 60 03
Website: www.legrandcoeur.com 

Bar, traditional and gastronomic cuisine, tea room. Wi-Fi.

'Le Refuge’
Tel: +33 (0)4 79 08 61 97
E-mail: lerefuge73@wanadoo.fr 

Bar, traditional cuisine, regional specialities, pizzeria, tea room, take-away options.

‘Le Resto’ (within Hôtel Le Savoy)
Tel: +33 (0)4 79 55 55 50
Website: www.hotel-savoy-meribel.com

Bar, traditional cuisine, tea room. Wi-Fi.

‘Le Scott’s’ (within Hôtel Le Doron)
Tel: +33 (0)4 79 00 39 61
Website: www.scottsmeribel.com

Bar and pizzeria. Wi-Fi.

‘La Taverne’ (within Hôtel Le Roc)
Tel: +33 (0)4 79 00 32 45
Website: www.lataverne-meribel.com

Bar and traditional cuisine. Wi-Fi. Open evenings only.

Meribel Village

‘Le Bo à Mil’
Tel: +33 (0)4 79 00 75 48

Traditional cuisine, regional specialities and take-away options.

‘Le Lodge du Village’
Tel: +33 (0)4 79 01 03 55
Website: www.lodgeduvillage.com 

Bar, traditional cuisine, regional specialities, pizzeria, tea room and take-away options.

Après-ski

There are 6 bars in Meribel Centre:

‘Bar La Taverne’ located within Hotel Le Roc, ‘Le Saint Amour’ wine bar located in Les Soldanelles, ‘La Maison’ located in La Tougnète, ‘Le Bar’ located within Hotel Le Savoy, ‘Le Poste’ mountain bar located in Les Gentianes and ‘Le Pub’ located within Hotel Doron in the Centre.

In the Chaudanne area you will find another 5 bars:

‘Bar Bowling Meribel’ within the bowling alley of the Olympic Park sports complex, ‘Bar de L’Eterlou’ within Hotel Eterlou on Route Albert Gacon, ‘Bar Le Kaila’ within Hotel le Kaila on Route de la Montée, ‘Fifty 50’ located on Montée de la Chaudanne, ‘La Chaudanne’ within Hotel La Chaudanne located on Route de la Montée.

Plus there is ‘L’Altair’ in the Belvédère area located within the Club Med residence at the Rond Point des Pistes and ‘L’Aviatic’ located in the Altiport area.

But to experience a truly unique atmosphere and totally amazing après-ski then what ever you do, please do not leave Meribel without having at least one drink at ‘La Folie Douce’! You may have already heard the name as there are a few of these amazing open-air clubs in other ski resorts of the French Alps: Val d’Isere/Tignes, Val Thorens and Alpe d’Huez (all resorts that Ski Collection feature!).

Open everyday from 09:00 until when the ski lifts close, the balcony comes alive and the fun starts from around 14:00 with DJs, live musicians and singers entertaining the crowds below on the dance floor with their funky deep house music – many are seen really letting their hair down and dancing on the tables! There is even a separate VIP lounge area with huge comfy pillows, to sit back and relax. So whether it’s a mid-ski stop-pit or an après-ski gathering, La Folie Douce is a must.

There are also 2 different dining options: ‘Nuvo-Self’ relaxed self-service restaurant offering bourgeois cuisine, grilled meat and Asian recipes from the barbecues and wok on the terrace and freshly made waffles. Or for more high-class altitude dining you will find the reputable ‘La Fruitiere’, offering delicious and inventive traditional cuisine and regional specialities. La Folie Douce is located the middle-station of the Saulire Express gondola. Also accessible to pedestrians.

The Partying in Meribel

There are 2 nightclubs in Meribel:

‘Discotheque Les Saints Pierres’

Located within the Olympic Park sports complex in the La Chaudanne area. Open everyday 23:00 – 05:00. Free entrance (except for special events). Resident DJ, guest DJs and live bands. VIP area available. Website: www.lessaintperes.com 

‘O’Sullivan’s’ (Dicks Tea Bar), located in the Mussillon area. Very popular with Brits.

 

Amenities

You are sure to find all the shops and services you will need in Méribel, the main selection of amenities are located in Méribel Centre.

Méribel Centre has Tourist Office, Post Office, bank (open Mon-Thurs 08:50-12:00 & 13:40-17:30 & Fri 08:50-12:00 & 13:40-16:20, closed weekends and bank holidays, bureau de change & cash point), supermarket and several smaller food shops, 2 bakeries, chemist, launderette (open daily 07:00 – 21:30), garage (repairs to all makes, breakdown & recovery) cinema, sports shops, clothes shops, newsagents, interior design shops, jewellery shop, wine store, cheese & regional products shops, hairdressers and beauty salon.

Méribel Village has a small supermarket, bakers, sports shop and clothes shop.

Wi-Fi Internet Access

There are Wi-Fi hotspots located all over Méribel Centre and Méribel Village as well as Meribel-Mottaret. Once in one of the designated areas, connect to INTERNET-ICI (payable).

Food Stores

Méribel:

Superette Sherpa, Meribel 1600 – Tel: +33 (0)4 79 06 68 40 – Website: www.sherpa.net. Delivery service and take-away food options. Butchers.

Superette Sherpa, Le Plateau – Tel: +33 (0)4 79 08 51 20 – Website: www.sherpa.net. Delivery service and take-away food options. Butchers.

Supermarché Spar – Tel: +33 (0)4 79 08 54 26 – Website: www.spar.fr. Delivery service, butchers, fish and sandwich counters and take-away food options.

Méribel Village:

Supérette Spar – Tel: +33 (0)4 79 08 51 58 – Website: www.superettemeribelvillage.com. Also offers take-away options. Butchers. Newsagents.

Medical Centres

There are 2 medical centres in Méribel:

Cabinet Médical du Parc Olympique, Olympic Park sports complex in the Chaudannes area. Open 7 days a week 09:30 – 18:30, no appointment necessary. 24 hour telephone service. Tel: +33 (0)4 79 08 60 41.

Cabinet Médical Altitude 1600, ‘Le Télémark’ in the Altitude 1600 area. Open 7 days a week 09:00 – 19:00, no appointment necessary. 24 hour telephone service.
Tel: +33 (0)4 79 08 65 40.

In case of emergency during the night, call 15 or 112.

Pharmacy:

There is a pharmacy in Méribel open Monday - Saturday: Pharmacie de Meribel, Le Chardon Bleu. Tel: +33 (0)4 79 08 63 59.

Until 20/12: 09:30 – 12:30.
21/12 – 14/03: 08:30 – 12:30 & 14:30 – 19:00.
15/03 – 11/04: 09:00 – 12:00 & 15:00 – 19:00.
From 12/04: 09:00 – 12:00 & 17:00 – 19:00.

Nearest Hospitals:

Moûtiers – Tel: +33 (0)4 79 09 60 60.
Albertville – Tel: +33 (0)4 79 89 55 55.

Getting to Meribel, France

By Road:

From Calais, take A26 Motorway to Reims and Troyes, then A5 Motorway to Dijon, then A39 motorway to Lons-le-Saulnier and Bourg-en-Bresse, then A40-A42 Motorway heading towards Lyon. Take exit 8, drive through Ambérieu-en-Bugey, follow N504 towards and up to Chambéry, then take A43 motorway and A430 motorway to Albertville. Continue on N90 to Moutiers and follow signs to Meribel (sharp climbing starts at a right turn on D90). This will take you to Méribel Centre.

By Air:

Chambery to Meribel: 60 miles, approximately 1hr 30.
Website: www.chambery-airport.com

Lyon to Meribel: 113 miles, approximately 2hrs 30.
Website: www.lyonaeroports.com

Geneva to Meribel: 115 miles, approximately 2hrs 30.
Website: www.gva.ch

Private taxi transfers from airports to Meribel are pre-bookable via Ski Collection. See our airport & station transfers page for more information.

By Rail:

Taking the Eurostar from London couldn’t be easier. We offer 2 options: direct Ski Train (St Pancreas or Ashford to Moûtiers or Bourg-St-Maurice) or Eurostar Beyond (with a change at Paris). See our Train Services page for more information.
The nearest train station to Meribel is just 12 miles away in Moûtiers. www.sncf.com 

Private taxi transfers from Moûtiers to Meribel from £33.50 per person return (based on 4 people sharing) are pre-bookable via Ski Collection! See our transfers page for more information.

Bus Transfers:

‘Altibus’ offers bus lines from Lyon Saint-Exupéry, Genève-Cointrin (Geneva), Chambéry/Aix les Bains airports and Moûtiers SNCF train station to the ski resort of Meribel. Tel: +33 (0)8 20 32 03 68 Website: www.altibus.com

Car Hire:

Ski Collection can arrange very competitive car hire at all airports, train stations and other town locations. 7 day rental ranges from £230-£549 (any other duration possible).

See our car hire page for more information.

Resort Shuttle Bus in Meribel:

The ‘Méribus’ free resort shuttle bus runs from the beginning of December to the end of April (with a reduced service up until the Christmas week).

There are 7 different routes:

 • La Chaudanne/Meribel Centre/Rond Point/Altiport runs 07:45 – 23:50.
 • Altiport/Rond Point/La Chaudanne/Meribel Centre runs 08:00 – 00:10.
 • Rond Point/Belvédère runs 08:45 – 00:15.
 • Meribel Centre/La Chaudanne/Meribel-Mottaret/Châtelet & Hameau runs 07:40 – 23:48.
 • Meribel-Mottaret/Hameau & Châtelet/La Chaudanne/Meribel Centre runs 07:25 – 00:10.
 • Les Allues/Chandon/Nantgerel/Meribel-Village/La Chaudanne/Meribel Centre runs 07:30 – 23:20.
 • La Chaudanne/Meribel Centre/Meribel-Village/Le Raffort/Nantgerel/Chandon/Les Allues runs 08:15 – 00:30.

Resort Parking in Meribel:

There are 3 free outdoor public car parks in Meribel: ‘Les Ravines’ (near La Chaudanne) with 300 spaces; ‘Le Blanchot Altiport’ with 200 spaces and ‘L’Altiport’ with another 200 spaces.

There are 4 payable covered public car parks: ‘La Chaudanne’ (under the Olympic Sports Complex) with 110 spaces and max. height of 2.30m; ‘Les Ravines’ with 156 spaces and max. height 1.90m; ‘Les Rhodos’ with 214 spaces and max. height of 2.15m and ‘Le Rond Point’ with 200 spaces and max. height of 2.15m. The first hour is free of charge then the approximate cost is €55/car/week.

Taxis in Meribel:

Car Garages in Meribel:

There is a car garage in the Mussillon area of Meribel which performs repairs to all makes plus breakdown/recovery services. ‘Alp’Auto’ - Tel: +33 (0)4 79 00 59 60 & +33 (0)6 09 85 66 64.


Meribel resort season dates

Meribel ski area is open: 07/12/19 - 26/04/20

 

Accommodatie in Meribel

We zoeken naar de perfecte ski vakantie voor u
Leg uw online boeking vast met zekerheid
Toegevoegd aan de lijst