Coronavirus | Latest Covid-19 updates - click here

reserveringen@skicollection.nl Email ons lijstje Bekijk de lijst Client area Client area

Familie Ski Vakanties Frankrijk

Skiën met de familie is een vakantie die veel voldoening geeft, vooral als het goed gepland is. Het is heel belangrijk om een skigebied te kiezen die uitgerust is voor families en kinderen, want niet alle gebieden zijn dat!

Natuurlijk zijn er binnen de skigebieden ook een aantal verschillende residenties die meer geschikt zijn voor families dan anderen.

De beste opties kiezen voor ski vakanties met de familie

Val Thorens is een groot skigebied dat uitstekende ski mogelijkheden biedt voor alle soorten groepen maar niet alle residenties in het gebied zijn ideaal voor families door hun locatie naar het centrum van het oord en wat de residenties zelf aanbieden. Als andere optie, is La Rosiere een uitstekend familie oord en alle residenties in ons programma zijn allemaal ideaal voor families.

Daarom heeft Ski Collection de wijde keuze aan skigebieden en residenties onderzocht, die wij het beste vinden om families de perfecte basis voor hun vakantie te bieden; we kunnen adviseren wat de best beschikbare optie is voor u en uw familie.

Iets anders om rekening mee te houden is dat als uw kinderen van schoolgaande leeftijd zijn, de populaire familie skigebieden in de schoolvakantie heel snel volgeboekt zijn. Het is handig om dit te bedenken als u een bepaald skigebied of accommodatie wilt garanderen.

Reizen naar het skigebied

Als u een ski oord kiest, is het handig om alvast uit te zoeken hoe u er wilt komen.

Voor ski oorden in de noordelijke Alpen zoals Avoriaz en Flaine is zelf rijden een goede optie omdat het een stuk korter rijden is dan de zuidelijke Alpen.

Het voordeel van zelf rijden is natuurlijk de flexibiliteit die het u biedt, niet alleen qua tijd maar ook met het aantal stuks bagage die u mee kunt nemen.

Voor skigebieden in de Paradiski, Espace Killy en Les Trois Vallées kunt u misschien denken aan de ski trein die u tot in het hart van de Alpen brengt – of naar Bourg-Saint-Maurice of Moûtiers en maar een relatief korte transfer heeft van en naar de grote skioorden.

Als u liever vliegt, en dat is een goede optie, vooral als u geinteresseerd bent in skiën in de zuidelijke Alpen, is het de moeite waard om de transfer tijd tussen het vliegveld en het skioord in overweging te nemen; de zuidelijke Alpen gebieden bieden vaak goede transfer tijden en kosten naar de meeste skioorden. De waarde voor uw geld die deze oorden bieden zijn een uitstekende reden om ze te overwegen voor een geweldige familie ski vakantie.

Geschiktheid voor skivermogen

Is het skigebied geschikt voor ieders ski behoeften? Het hoeft niet altijd zo te zijn dat alle groepsleden beginners zijn, dus zijn er genoeg uitdagende pistes voor degenen die beter skiën? Er zijn oorden die een relatief klein skigebied hebben, maar die verbonden zijn aan een groter gebied met veel meer verschillende niveau’s aan pistes.

Locatie van residentie belangrijk voor families

De locatie van uw accommodatie is nog een belangrijke overweging voor bepaalde redenen. Ten eerste hoe ver de residentie van het centrum van het oord is.

Hoewel uw accommodatie meer dan waarschijnlijk self-catering is, zult u misschien wel uit willen gaan naar een lokaal restaurant en uitgaansgelegenheden ’s avonds.

Daarom is het een voordeel om ergens te zijn waar het maar kort lopen is naar het centrum van het oord. Biedt de residentie skiën tot de voordeur, dan is dit een extra voordeel, speciaal voor kinderen, omdat zij waarschijnlijk moeite zullen hebben om in hun skischoenen te lopen en dan eindigt u zeker met een armvol ski spullen om naar de dichtstbijzijnde skilift te dragen.

De meeste skioorden die Ski collection aanbiedt, zijn wat men “purpose built resorts” noemt. Dit betekent simpelweg dat ze alleen zijn ontwikkeld als skigebied, en niet als traditionele dorpjes zijn ontstaan. Deze dorpjes bieden uitstekende ski gelegenheid, maar kunnen hun eigen nadelen hebben, omdat ze niet ontwikkeld zijn met de skiër in gedachten en dus is de locatie van voorzieningen niet ideaal. Hier zijn de purpose built resorts weer handig. Sommige skigebieden zijn auto-vrij met alles wat nodig is bij de hand en ook het voordeel van skiën tot de deur. Een heel goed voorbeeld van zo’n skioord is Arc 1950.

Skischool en skiverhuur voor families

Uw kinderen hebben ongetwijfeld iets van ski lessen nodig, daarom is het belangrijk om rekening te houden met de locatie van de skischool tot de accommodatie.

Zoals al eerder genoemd in het vorige stukje, is het dragen van de skispullen vaak voor de ouders en daarom zou u in de gaten moeten houden waar de skiverhuur shop zit in het skioord. De meeste van onze accommodaties hebben of de verhuurshop binnenin, of heel dichtbij.

Alternatieve activiteiten beschikbaar voor familie ski vakanties

U zult verbaasd staan over hoeveel energie kinderen hebben (zelfs na een drukke dag skiën) dus een residentie met een zwembad zal een welkom geschenk zijn, net als enige vorm van een speelruimte. Sommige skioorden bieden andere activiteiten zoals ijsbaan, sleehonden, wandelen door de sneeuw met rackets en bowlingbanen. Dit zijn allemaal uitstekende alternatieven voor skiën als de kinderen op een dag genoeg hebben van de pistes.

Het skigebied dat wij het 'beste familie oord' vinden, gestemd door ons reserverings team is La Rosiere, vind meer uit over het oord.

Hieronder hebben wij een lijst gemaakt van oorden en residenties die het beste voldoet aan deze voorwaarden, hoewel de beste manier om zeker te weten dat we het beste skigebied voor uw behoeften kiezen is door ons te bellen en uw specifieke wensen te bespreken. U kunt ook hier kijken naar de skigebieden die tot “Famille Plus” zijn benoemd.

Onze geselecteerde familie oorden en accommodatie

Beste familie oord door Ski Collection gestemd: La Rosiere (Tarentaise Valley)
Accommodatie: Les Cimes BlanchesLodge HemeraChalet les MarmottonsLes Balcons de la Rosière en Le Refuge

Kortste rijafstand vanuit NL naar familie ski oorden: Avoriaz (Portes du Soleil) & Flaine (Grand Massif)
Accommodatie: L'Amara en Les Terrasses d'EosLe Centaure

Meest gewilde familie oorden en accommodatie: 

Andere fantastische familievriendelijke oorden zijn: Tignes 1800Sainte Foy en Les Deux Alpes.

Waar wilt u nu naartoe? 

Skigebieden Ski aanbiedingen | Contact  | Familie Ski Vakanties | Prijs Opvragen 

Bel ons vriendelijke team van experts op +31 (0) 20 7168 340 

We zoeken naar de perfecte ski vakantie voor u
Leg uw online boeking vast met zekerheid
Toegevoegd aan de lijst