Our team have been working from home since 23 March but we are still entirely focused on helping clients so you can still speak to us or email us; bookings for winter 2020/21 are open too. If you already have a booking with us, please read our Travel Information page for the latest Coronavirus (COVID-19) related updates before calling.

reserveringen@skicollection.nl Email ons lijstje Bekijk de lijst Client area Client area

Skischool Niveau's

Om de skischool te kunnen boeken, moeten we uw ski/board niveau noteren zodat we de lessen met de juiste groep kunnen boeken. Als u niet zeker bent van uw niveau, of gewoon nog wilt checken, lees dan onderstaande informatie. We adviseren dat u het niveau kiest die het best bij uw niveau past en onder- of overschat het niveau niet, hoewel het soms mogelijk is om van groep te wisselen, het is handiger als u vanaf het begin in de juiste groep zit.

Hieronder staan de niveau's zoals ze door de Ecole du Ski Français gemaakt zijn. 99% van onze lessen zijn met ESF; hoewel er een aantal zijn van Europeese Skischool, maar de niveau's zijn dan hetzelfde. Piou Piou & Ourson zijn uitgeroepen op ski Kindergarten niveau voor de kleintjes (meestal 3, 4 & 5 jaar oud). Oudere kinderen (normaalgesproken vanaf 5 of 6 jaar), gaan meteen van beginner/Flocon niveau naar 1e Ster niveau. Volwassenen zijn meestal vanaf 12jr. Voor snowboard niveau's is de minimale leeftijd meestal 8-10jr oud, afhangend van het skigebied.

Ski Niveau's - Kinderen

BEGINNERS – uw kind heeft nog nooit geskied of heeft zijn ‘Ourson’* gedaan. Hij zal de week beginnen in kindergarten, op basis van zijn niveau en dan naar de open piste gaan. Meestal is er vanaf nu een skipas nodig, maar dat hangt af van het skigebied.

1e STER VOORBEREIDING – uw kind kan een sleeplift nemen en heeft de ‘Flocon’*. Hij kan een "pizza punt" (chasse-neige) maken op groene pistes. Hij zal beginnen met parallelle bochten maken.

2e STER VOORBEREIDING – uw kind heeft ‘1e Ster’. Hij kan makkelijk skiën op glooiende pistes. De methode van parallel bochten maken wordt geperfectioneerd.

3e STER VOORBEREIDING– uw kind heeft ‘2e Ster’. Hij kan makkelijk parallel draaien op blauwe en rode pistes. Het idee van dit niveau is vooruitgang maken in alle situaties zoals slalom, snelheidscontrole en een zwarte piste doen.

BRONZEN STER - uw kind heeft ‘3e ster’. Hij kan wijde en smalle bochtjes maken, met de ski's parallel. Comfortabel met alle soorten glijden.

GOUDEN STER – reuze slalom, getimed. Gebruik van technische en snelle bochten op gevarieerd terrein.

INTRODUCTIE VOOR COMPETITIE - uw kind heeft ‘Gouden ster’. Voldoende technisch niveau nodig om voor  competitie te gaan.

INTRODUCTIE VOOR "GRAND TOURISME" - u kunt korte bochten maken in buckelpistes, steile pistes in alle condities en typen ski gebied.

"GRAND TOURISME"u kunt korte bochten maken in buckelpistes, steile pistes in alle condities en typen ski gebied.

Ski Niveau's - Volwassenen

BEGINNERS – u heeft nooit geskied en nog nooit een sleeplift genomen. U zult leren om om te kunnen gaan met het skimateriaal, evenwicht, bochten in pizzapunt, snelheidscontrole en gebruik van skiliften.

NIVEAU 1 – u heeft een week geskied, kan een sleeplift nemen en skiën op een groene piste. U zult leren hoe u goed kunt glijden.

NIVEAU 2 – u kunt parallel bochten maken op blauwe pistes maar u bent nog niet zelfverzekerd op rode pistes. U zult de basis pistes leren afgaan en snelle bochten leren maken.

NIVEAU 3 – u kunt parallel bochten maken op alle typen pistes behalve in poedersneeuw. U zult uw hogesnelheids bochten perfect maken en alle typen sneeuw en terrein ervaren.

*Ourson – is kronkelende bochten in pizzapunt kunnen maken, stop met pizzapunt gebruiken, ski's zelf aan doen en wat liftjes kunnen gebruiken.
*Flocon – heeft de ‘Ourson’ en kan zijn/haar snelheid controleren, evenwicht houden en tegelijkertijd sneller glijden met de ski's parallel over de piste en naar beneden, op beide ski's of van één ski op de ander, over vlak terrein of een glooiende helling. Kan remmen en stoppen en begint zijwaarts te kunnen glijden.

Snowboard Niveau's - Volwassenen & kinderen

BEGINNERS – nog nooit een snowboard gebruikt. U zult leren om van kant te veranderen, aan beide kanten van de val lijn. Directe lijn naar beneden kijkend, normale voet of verkeerde voet naar voren.

NIVEAU 1 – een week ervaring. Verbinden van onstabiele voor- en achter draaien. Heeft het snowboard begin niveau gehaald. Begint richting te kunnen veranderen, kan zich voortbewegen door te glijden en kan van de grond opstaan.

NIVEAU 2 – twee of drie weken ervaring, probeert eerste trucjes en sprongetjes. Heeft Niveau 1 snowboard. Kan een serie voor- en achterdraaien maken op een groene piste, kan stoppen door van de zijkant te glijden en kan diagonaal naar voren glijden en ook achterwaarts en kan een ski kabel gebruiken.

NIVEAU 3 – ervaren snowboarder, verbetert kunstjes in snowpark. Heeft Niveau 2 snowboard. Kan op blauwe en rode pistes snowboarden en ook in het snowpark, kan makkelijk een serie draaien maken op blauwe pistes met weinig uitglijden. Begint ook de nep draaien te kunnen doen op groene pistes en kan ook glijden en 180° rotaties springen.

TERUG NAAR SKI SCHOOL

Waar wilt u heen? Skigebieden | Ski aanbiedingen | Contact  | Familie Ski Vakanties

Bel ons vriendelijke team van experts op +31 (0) 20 7168 340 

We zoeken naar de perfecte ski vakantie voor u
Leg uw online boeking vast met zekerheid
Toegevoegd aan de lijst